Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Елхата на София грейва утре

На 1 декември отваря Леденият парк в Княжеската градина, пързалка по подобие на тази във Виена (видео)

Част от пързалката е разположена в подножието на Паметника на съветската армия. Снимка: За София/Фейсбук - Елхата на София грейва утре

Част от пързалката е разположена в подножието на Паметника на съветската армия. Снимка: За София/Фейсбук

Елхата на София тази Коледа няма да бъде пред НДК, а пред Народния театър. Официалното запалване на лампичките ще се състои утре, 1 декември, и ще бъде отбелязано със спектакъл и светлинно шоу. Празничната програма започва в 18 ч. с музикални изпълнения, танци и 3D мапинг, а елхата ще грейне в 19 ч.

На събитието, организирано от Столичната община, са поканени и актьори като Пламен Манасиев, Неда Спасова, Пенко Господинов, Светлана Янчева, Анастасия Лютова, Саня Борисова, Георги Златарев, Ириней Константинов, Бина Харалампиева, Роберт Янакиев, Иван Райков и други.

И тази година А1 има намеса в пространството пред Народния театър – компанията организира празничния спектакъл „Истинската Коледа“ със специален 3D мапинг, който ще започне веднага след официалното запалване на светлините на дръвчето и ще представи по забавен начин българските фолклорни традиции и съвременния поглед към празника. Главни действащи лица в него ще бъдат танцьорите от ансамбъл „Българе“. Заедно с тях на сцената ще излязат музикантите от „Виво Монтана“, дует „Крис и Велин“, „Нана денс проджект“ и други. Сградата на театъра също ще е част от шоуто, като върху нея ще се проектират картини, свързани с предстоящия християнски празник.

Леден парк

Утрешният ден ще сложи официално начало на обратното броене до Коледа и с отварянето на първия Леден парк в столицата. Пързалката, която обикаля Княжеската градинка и Паметника на съветската армия, ще заработи в 17,30 ч. На церемонията по откриването ще присъстват Евгения Раданова, носителка на 3 олимпийски медала, състезатели по фигурното пързаляне, ръководени от Силвия Денкова и треньорката Ина Лутяй.

Паркът разполага с 2 хил. чифта кънки, 50 тренажора за обучение на деца, 12 инструктори и непрекъснато медицинско обслужване. Цената за посещение е 20 лева за период от 2 часа и включва достъп до Коледния базар.

Вижте още: СОФИЯ С ЛЕДЕНА ПЪРЗАЛКА В КНЯЖЕСКАТА ГРАДИНА

Пързалката ще може да се ползва и след 1 януари, когато учениците от София организирано ще може да се пързалят  безплатно от 10 до 11 ч. Предвидени са намаления за многократно ползване, а кънките се наемат срещу 2 лв. Работното време е от 11 до 22 ч. Предвидено е Леденият парк да работи до 1 март следващата година.

Ледена пързалка в парк „Възраждане“

Още една пързалка ще има на разположение на софиянци – в парк „Възраждане“. Тя ще работи на 2 декември от 10 ч. и през целия първи ден входът ще бъде свободен. От понеделник до петък между 14 и 15,30 ч., входът ще бъде свободен за деца и ученици и те ще заплащат само за наем на кънки и инструктор, ако пожелаят. Входът е 10 лева за 90 мин. Работното време е между 10 и 21,30 ч. без почивен ден.

Пързалката предлага и възможности за начално обучение на деца и начинаещи в спортове като хокей на лед, фигурно пързаляне и други.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg