Елтън Джон и Майкъл Кейн срещу недоверието във ваксинацията

Звездите с участие в хумористично видео на Националната здравна служба на Великобритания

Елтън Джон и Майкъл Кейн в рекламното видео на Националната здравна служба на Великобритания.  - Елтън Джон и Майкъл Кейн срещу недоверието във ваксинацията

Елтън Джон и Майкъл Кейн в рекламното видео на Националната здравна служба на Великобритания.

Сър Елтън Джон и сър Майкъл Кейн поведоха рекламна кампания срещу цинизма и недоверието във ваксинационните планове във Великобритания. В ново видео на Националната здравна служба рокзвездата играе себе си на кастинг за роля за рекламно лице на кампания за ваксинация – ангажимент, който по-късно Майкъл Кейн лесно му отмъква, пише Би Би Си.

73-годишният Елтън Джон споделя, че искал да се снима в клипа, „за да помогне на хората да видят ползите от ваксинацията и как ваксината помага на нас и на хората, които обичаме“.

„Надявам се, че ще може да се обединим и да направим каквото можем, за да победим тази проклета болест“, коментира Елтън Джон пред Би Би Си.

В клипа Елтън Джон се явява на прослушване за реклама на Националния здравен център. Режисьорът първо му дава задача да се представи по различни начини и в един момент му дават идея да го направи в стил „Майкъл Кейн“. Вече сериозен в края на видеото, музикантът изтъква, че ваксините са минали всички необходими проверки и са безопасни за здравето.

Помолен да се престори, че го ваксинират, Джон се справя комично и накрая режисьорът го отпраща с думите, че „ще се свържат с него“.

„Е, с толкова кратко предизвестие няма да намерите по-добър“, заявява музикантът.

Веднага след това се появява 87-годишният Майкъл Кейн.

„Здравейте, моето име е Майкъл Кейн – казва той. – Току-що получих ваксината за Ковид. Не болеше, не много хора знаят това.

Финалната реплика от видеото е на режисьора зад кадър, който казва:

„ОК, кажете на малкия приятел (сър Елтън), че не е получил ролята“.

Над 12 млн. души във Великобритания са получили първата доза ваксина срещу Ковид-19. На територията на острова се използват два медикамента, наскоро бе одобрен и трети. Гражданите над 70 са активно насърчавани да се обадят в Здравния център, за да си запазят час. Ваксинират се първо най-възрастните, някои райони вече са започнали да търсят британците над 60-годишна възраст.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах