Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Елтън Джон пише за Майкъл Джексън: Беше психично болен, горкият човек

Биографичната книга на британската попзвезда „Аз: Елтън Джон“ от днес е на пазара

„Бог знае какво се случваше в главата му и Бог знае какви лекарства му предписваха, но в по-късните му години всеки път, когато го видех, си мислех, че дъските на горкия човек съвсем са се разхлопали“, пише в биографичната си книга Елтън Джон за Майкъл Джексън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Елтън Джон пише за Майкъл Джексън: Беше психично болен, горкият човек

„Бог знае какво се случваше в главата му и Бог знае какви лекарства му предписваха, но в по-късните му години всеки път, когато го видех, си мислех, че дъските на горкия човек съвсем са се разхлопали“, пише в биографичната си книга Елтън Джон за Майкъл Джексън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В предишния публикуван в „Индипендънт” откъс от автобиографията си „Аз: Елтън Джон“ звездата разказва как няколко години след убийството на Джон Ленън, с когото били приятели, Йоко Оно поискала от него да довърши песните, по които съпругът ѝ работел преди смъртта си… А в последната публикация от книгата, която е на пазара от днес – 15 октомври, nевецът, пианист и композитор разказва за впечатленията си от Майкъл Джексън.

В началото Елтън и тийнейджърът Майкъл били приятели, но с израстването на младата звезда, нещата започват да се променят.

„Познавах Майкъл, откакто беше на 13 или 14”, пише Джон в публикувания в „Индипендънт” нов откъс от книгата му.

„Той беше просто най-очарователното дете, което човек може да си представи. Но в даден момент с годините започна да се откъсва от света и да се отдалечава от реалността, както стана и с Елвис Пресли.”

„Бог знае какво се случваше в главата му и Бог знае какви лекарства му предписваха, но в по-късните му години всеки път, когато го видех, си мислех, че дъските на горкия човек съвсем са се разхлопали. Не го казвам лекомислено. Той беше истински психично болен човек, със смущаващо присъствие – добавя той. – Това беше невероятно тъжно.”

Елтън Джон казва, че не виждал никакъв начин да се помогне на Майкъл, който бил заобиколен от хора, които му казвали само това, което иска да чуе.

В книгата е описан и случай от парти, организирано от Джон, на което бил поканен и Краля на попа, който дошъл заедно с психиатъра си. Джон си спомня, че Майкъл, който не хапнал нищо, изчезнал от масата. Два часа по-късно по-късно го намерили да играе видеоигри с 11-годишния син на икономката.

„По някаква причина той изобщо не умееше да се справя в компания на възрастни”, пише Джон.

В началото на тази година двама мъже, които като деца са гостували често на Майкъл Джаксън – Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък, отправиха нови обвинения в сексуални посегателство срещу артиста в документалния филм на HBO „Да напуснеш Невърленд”.

Звездата, която през 2005-а бе оправдана по дело за сексуален тормоз над деца, да смъртта си отричаше, че в честата му близост с момчета на възраст между 10 и 12 години е имало нещо нередно.

Вижте още: ЕЛТЪН ДЖОН СЕ ПРИТЕСНИЛ ОТ УСПЕХА НА ПОГРЕБАЛНИЯ СИ ХИТ ЗА ЛЕЙДИ ДАЯНА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg