Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Елтън Джон вярва, че Исус би подкрепил гей браковете

Църквата трябва да разреши на хомосексуални свещеници да се женят, твърди певецът

Преди 4 години Елтън Джон и Дейвид Фърниш станаха родители на Закари. - Елтън Джон вярва, че Исус би подкрепил гей браковете

Преди 4 години Елтън Джон и Дейвид Фърниш станаха родители на Закари.

Елтън Джон, който планира да се омъжи за партньора си Дейвид Фърниш, скандализира отново британското общество. Певецът заяви публично, че намира за „старомодни и глупави“ правилата на църквата, които забраняват на гей духовници да се женят и които осъждат католическите свещеници на безбрачие.

„Църковната йерархия, традиционното в нея, може да е била от полза някога, но времената се менят. Ако Исус беше жив днес, не го виждам като християнина, като човека, който е бил, и като великата личност, която не би одобрила нещо такова”, убеден е сър Елтън Джон.

Изпълнителят на Rocket Man предложи на руския президент Владимир Путин да го запознае с членове на гей обществото по-рано тази година, за да покаже разделението в обществото между хетеро- и хомосексуалните хора. Засега не е успял да осъществи намерението си. Но Елтън Джон твърди, че не се е отказал от плановете си, свързани с руския политик. Той се надява да се срещне с Путин през ноември, когато руският президент ще посети Англия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg