Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Ема Стоун на сеанс при д-р Пол Маккартни (видео)

Новата песен на музиканта, „Who Cares“, с видео като късометражен филм

Д-р Лоренц на Пол Маккартни е бихейвиористичен хипнотист метеоролог. Снимка: Стопкадър от видеото - Ема Стоун на сеанс при д-р Пол Маккартни (видео)

Д-р Лоренц на Пол Маккартни е бихейвиористичен хипнотист метеоролог. Снимка: Стопкадър от видеото

Пол Маккартни пусна музикален късометражен филм с участието на Ема Стоун към новата си песен „Who Cares“ („На кого му пука“). В нея музикантът заявява, че го е „грижа за това, което идиотите казват и правят“ и че му пука „за болката в сърцето ти“.

Песента е с послания срещу психическия тормоз. Героинята на Стоун страда от нервно разстройво, притеснение и скептицизъм – и в опит да оздрави психическото си здраве, тя се допитва до „бихейвиористичен хипнотист метеоролог“. Мокра от дъжда и притеснена, Стоун попада в разхвърляния кабинет на доктор Лоренц (Маккартни).

„Малко е неподредено тук – отбелязва героят на Маккартни. – Но така се случва – хаос от реда, ред от хаоса… Всичко става малко хаотично понякога. Но мога ясно да видя, че не се налага да обяснявам това точно на вас.“

От текста на песента разбираме, че дъждът навън символизира тормоза – и докато навън вали, нервната в началото героиня бива хипнотизирана и пренесена в черно-бял, попарт свят, където тя представлява единственото цветно петно. Чернобелите хора я притискат, тя е „изгубена в сърцето на тълпата“ и се „чуди кой ще я разпознае“. В края на сеанса Стоун се събужда, офисът е празен и пред нея стои бележка:

Америка за България

„Не забравяй чадъра си“.

С тази песен Маккартни стартира кампанията #WhoCaresIDo („На кого му пука, на мен“).

„Надеждата ми е, че ако децата са обект на тормоз – а те са, – може би ще чуят тази песен и ще видят това видео и ще си помислят, че не е толкова страшно – коментира Маккартни, цитиран от „Холивуд Рипортър“. – Това е от онези неща, на които можеш да се опълчиш, да им се надсмееш и да продължиш напред.“

„Who Cares“ е най-новият сингъл от 17-ия солов студиен албум на Маккартни „Egypt Station“. Видеото е заснето от Брантли Гутиерес и Райън Хъфингтън на 65-милиметров филм „Кодак“.

Bookshop 728×90