Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Емил Кошлуков дава под съд Велислав Минеков

За разпространени неверни твърдения по време на пресконференция на Министерство на културата

Твърденията на Велислав Минеков са „откровени лъжи и клевети“, заявява Емил Кошлуков. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС - Емил Кошлуков дава под съд Велислав Минеков

Твърденията на Велислав Минеков са „откровени лъжи и клевети“, заявява Емил Кошлуков. Снимка: Гергана Костадинова/БГНЕС

Размяната на обвинения между министъра на културата и генералния директор на БНТ ескалира до заплахи със съд. От Дирекция „Маркетинг и стратегическо развитие” на БНТ изпратиха писмо, в което се цитира Фейсбук изказване на Емил Кошлуков. В него той нарича изявлението на Велислав Минеков на днешната пресконференция „лъжи и клевети”.

Вижте още: ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ: КОШЛУКОВ Е СВЪРЗАНО ЛИЦЕ ПО ЗАКОНА „МАГНИТСКИ“

„Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети – заявява Кошлуков. – Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път.“

Директорът на БНТ посочва още:

„Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите“.

БНТ: ЗА ПРЪВ ПЪТ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ СПЛАШВА ЖУРНАЛИСТИТЕ И ГИ НАРИЧА ПРЕСТЪПНИЦИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС