Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Епизодик от „Троновете“ получи главна роля във „Властелинът“

Робърт Арамайо се появи във виденията на Бран Старк

Робърт Арамайо като младия Нед Старк, когато  се изправя срещу прочутия рицар сър Артър Дейн, Мечът на утрото - Епизодик от „Троновете“ получи главна роля във „Властелинът“

Робърт Арамайо като младия Нед Старк, когато се изправя срещу прочутия рицар сър Артър Дейн, Мечът на утрото

„Амазон“ откри актьор за герой за Средната земя във Вестерос – Робърт Арамайо, когото видяхме като младия Нед Старк, получи главна роля в сериала „Властелинът на пръстените“. Той е нает вместо Уил Полтър, който се отказа от ангажимента заради натоварен график, съобщава „Дедлайн“.

Арамайо имаше епизодични, но ключови участия в „Игра на тронове“ – появи се във виденията на Бран Старк, когато младият Нед Старк се изправи срещу Меча на утрото, сър Артър Дейн, за да защити сестра си Лиана. Тя роди малко след това син на Регар Таргариен в Кулата на радостта – Егон, известен като Джон Сняг.

Ролята на Арамайо във „Властелинът“ засега не се уточнява – от обявата за прослушването се знае единствено, че името на персонажа му е Белдор. Сериалът ще се развива във Втората епоха на Средната земя, тоест събитията, които ще видим на екрана, ще предхождат онези, които са ни вече познати от трилогията на Питър Джаксън.

Шоурънъри на сериала са Дж. Д. Пейн и Патрик Маккей. Първите два епизода са от режисьора Хуан Антонио Бейона, работил по „Джурасик Парк: Рухналото кралство“. Продукцията претърпя близо 5-месечен застой в „Амазон“, но притесненията, че проектът ще пропадне се разсеяха, когато „Амазон“ го одобри за втори сезон.

Америка за България

Вижте още: ЗАДРУГАТА ЗАД „ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ“

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3