Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Киното в летен режим: битки с маймуни, трансформъри и междугалактически стопаджии

 - Киното в летен режим: битки с маймуни, трансформъри и междугалактически стопаджии

Киното мина на летен режим – задават се два месеца битки с маймуни, трансформъри и междугалактически стопаджии. Ако тази седмица очаквате игра и сценарий като за Оскар, по-добре изберете филм, различен от премиерния „Трансформърс: Ера на изтребление”.

Четвъртото отхапване от Майкъл Бей от ябълката на роботите отново включва епична битка между машини и хора, която прави на пух и прах поредния метрополис, но светът е спасен.

Този път действието се развива в Хонконг. Разбираемо. Все пак лентата е копродукция между Холивуд и Китай. Освен това кой уважаващ се директор на киностудио не иска да има на своя страна широкия азиатски пазар?!

В „Трансформърс: Ера на изтребление” няма да гледаме Шая Лебьоф в ролята на планетянски спасител. Заместил го е Марк Уолбърг, но пък тук са познатите метални физиономии на Оптимус Прайм и останалите Автоботи.

Ако все пак решите да отидете на тази лента, да сте наясно, че специалните ефекти са по-добри от моментите без тях. Тъй наречените шеги са брутално несмешни. Основната им задача е от време на време да правят препратки към предишните серии от поредицата или към някое и друго продуктово позициониране.

”Трансформърс: Ера на изтребление” всъщност съвсем точно отговаря на заглавието си. Не само заради победата на добрите роботи и човечеството и заради смъртта на лошите машини. Но и заради предопределената кончина на киното, която започва с превземането на екраните от все повече празни, глуповати, па макар и зрелищни филми.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90