Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ергенчев с концерт в Античния театър

Ще изпълнява кавърверсии в концерт, озаглавен „Моята музика. Моят свят. Самият аз“

„Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към „тъмната страна“, споделя Евгени Генчев. Снимка: Личен архив - Ергенчев с концерт в Античния театър

„Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към „тъмната страна“, споделя Евгени Генчев. Снимка: Личен архив

Клавирният музикант Евгени Генчев ще пожъне за пръв път славата си като Ергена в солов концерт. На 3 юни пианистът кани публиката в Античния театър в Пловдив, както и на лична среща с него за притежателите на VIP билет.

Концертът ще бъде с кавърверсии, озаглавен е „Моята музика. Моят свят. Самият аз“, съобщава самият той във Фейсбук. Според съобщението за събитието, пианистът е подбрал произведения, които „са близки до сърцето му“ и са „оставили траен отпечатък във времето и музикалната история“ – той ще изпълни свои аранжименти на композиции от Албинони до „Куийн“ и „Нирвана“.

На сцената заедно с него ще има и музикални гости, обявени засега като „специална изненада“.

Много се вълнувам да представя моето соло шоу за пръв път в родината. Като класически пианист аз съм концертирал от Австралия и Азия до Щатите. Но за класическите музиканти съм човек, който се е присъединил към „тъмната страна“. За мен музиката е универсална. Нямам желание да се ограничавам от жанр. Водя се от това, което ме докосва. Пианото е инструмент, на който можеш да изсвириш всяка мелодия, която е близка до сърцето и успява да те развълнува. Винаги съм целил да предам това усещане на публиката и нямам търпение да споделя това специално преживяване с вас“, казва шоуменът в анонса към концерта.

Евгени Генчев е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон. Твърди, че се чувства еднакво добре, когато свири пред няколко милиона зрители пред Бранденбургската врата за посрещането на 2017 година и когато продуцира музика в студиото си или застава пред филмовата камера. Излизал е пред публика в Европа, Северна Америка, Азия и Австралия, а присъствието му на сцената според неназовани специалисти е като „лъвът на клавишите“. Споделял е една сцена с Том Джоунс, Лейди Гага и много други. Концертирал е с Лука Шулич от 2Cellos, включително и у нас. Генчев има множество телевизионни участия в канали като RTL, ARD, ZDF, BBC, Deutsche Welle, Pro7, както и паметно присъствие в телевизионното шоу Heidi Klum’s Next Top Model.

Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града. Освен редовните билети, в продажба ще бъдат пуснати и VIP билети, които включват присъствие на звуковите проби и лична среща с Евгени Генчев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90