Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Ерик Клептън: Хората са подложени на масова хипноза, за да се ваксинират

Подсъзнателни послания, скрити в рекламите, го накарали да се ваксинира, твърди музикантът, който се оказа последовател на конспиративни теории

„Опитах да се свържа с колегите си и понякога дори не ми връщат обаждане. Телефонът ми не звъни много често. Вече не получавам толкова много съобщения и имейли“, казва Клептън, който е отблъснал много от приятелите и семейството си с противоречивите изказвания срещу ваксините. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ерик Клептън: Хората са подложени на масова хипноза, за да се ваксинират

„Опитах да се свържа с колегите си и понякога дори не ми връщат обаждане. Телефонът ми не звъни много често. Вече не получавам толкова много съобщения и имейли“, казва Клептън, който е отблъснал много от приятелите и семейството си с противоречивите изказвания срещу ваксините. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Послания на ниво подсъзнание в реклама на Ковид-ваксините принудили Ерик Клептън да се ваксинира с „Астра Зенека“, твърди самият той. 76-годишният музикант бе гост на Ютюб канала „Real Music Observer“ и използва повода, за да разкажа как животът му се е променил, след като „по неволя“ се ваксинирал през 2021 г.

„Каквото и да е било съобщението, не съм го получил“, допълва Клептън по повод конспиративната теория, наречена „хипноза за формиране на маси“.

Приписвана на белгийския психолог Матиас Десмет, теорията твърди, че обществото е подложено на умствен контрол, което позволява на безскрупулни лидери да манипулират хората, например подсъзнателно да ги принуждават да носят маски или да се ваксинират.

„След това осъзнах, че такова съобщение всъщност има и един човек, Матиас Десмет, е говорил за него. И това е чудесно – казва Клептън. – Теорията на хипнозата за сформиране на маси, аз я видях. Когато наистина се вгледах, я видях навсякъде.

Всичко започнало, когато музикантът започнал да вижда „някои дреболии в Ютюб, нещо като подсъзнателна реклама“.

„Моята кариера почти си отиде така или иначе. В момента, в който започнах да говоря против ваксините, вече бяха минали 18 месеца от принудителното ми пенсиониране“, споделя той, уточнявайки, че става дума за Ковид-ограниченията, които сложиха край на събитията на живо за няколко месеца.

По-натам Клептън обсъжда и подкрепата от колегата си Ван Морисън:

„Обединихме силите си с Ван, някой ми каза, че той също се противопоставя на мерките и си помислих „Защо никой друг не прави това?“. Затова се свързах с него“.

Морисън, който също е на 76, се оплакал, че не му било „позволено“ свободно да се противопоставя на изискването за задължителна ваксинация.

В последните месеци Клептън спрял да следи новинарските емисии и сайтове, които описва като „еднопосочен път към послушанието“. Но признава, че крайните му мнения против ваксинацията и Ковид-мерките му коствали връзката с приятели и семейство:

„Те и без това смятат, че съм шантав така или иначе. В последната година много хора край мен изчезнаха. За мен това редуцира приятелствата, които имам. Така останаха само хората, от които очевидно имам нужда и обичам“.

Положението с колегите му музиканти не е по-различно, казва той.

„Опитах да се свържа с колегите си и понякога дори не ми връщат обаждане. Телефонът ми не звъни много често. Вече не получавам толкова много съобщения и имейли.“

Вижте още: „ВАКСИНАТА ПРИЧИНЯВА СТЕРИЛИТЕТ ЗА ТРИ ПОКОЛЕНИЯ НАПРЕД.“ И ОЩЕ АНТИВАКС ПРОЗРЕНИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах