POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Еротичен пазарлък между съпруга и любовница

Новият спектакъл „Искам вашия мъж“ показва тенденция в карантинния афиш на Сатиричния театър

Актьорите Рада Кайрякова (от ляво надясно), Кирил Ефремов и Силвия Лулчева в сцена от спектакъла „Искам вашия мъж“. Снимка: Елена Спасова/Сатиричен театър - Еротичен пазарлък между съпруга и любовница

Актьорите Рада Кайрякова (от ляво надясно), Кирил Ефремов и Силвия Лулчева в сцена от спектакъла „Искам вашия мъж“. Снимка: Елена Спасова/Сатиричен театър

Две красиви жени се пазарят за цената на съпруга на едната от тях в премиерната постановка на Сатирата „Искам вашия мъж“. Руският автор Михаил Задорнов добре го е измислил и макар че към финала не знае как да приключи интригата, държи наострено вниманието на зрителите, които чакат да видят как ще завърши пазарлъкът.

Младата Оксана (Рада Кайрякова) пристига в дома на Елена (Силвия Лулчева) и Андрей (Кирил Ефремов), за да купи любовника си Андрей. Предлага 300 хиляди евро, прецаквайки патриотичната рубла. Двете жени не се държат като противници, а най-сговорчиво пресяват източниците за огромната сума. Този момент би могъл да кривне към подигравка на руската валута и националното съзнание в противовес на официалната пропаганда. Обаче авторът и екипът начело с режисьора Владлен Александров се концентрират върху абсурда на търговската ситуация, намирайки чисти мотиви за смях.

Интересна игра предлагат Лулчева и Кайрякова – те реагират с автентични чувства и жестове като в риалити формат. Обсъждат се типичните издънки, но и хубави моменти на многогодишния брак. В изброяването на фаловете и светлите преживявания на продължителния семеен живот смешното извира от ненормалността на деловото наддаване относно такъв обект. Пазарът се разпада, когато пристига Андрей. Той се мъчи да овладее положението, като изгони любовницата си (ама да не e грубо) и прикотка жена си, оспорвайки гафовете между тях.

Публиката е спечелена от избора на Кирил Ефремов и покрай актуалната му поява на тв екрана в новото излъчване на сериала „Под прикритие“ по Нова тв. Той избира да печели смях, като е зрелищно театрален в сценичната ситуация.

Новата постановка на Сатиричния театър посочва тенденцията им в карантинното време да търсят ефектни текстове с малко на брой изпълнители. Предполагам, че в този кош има още много резерви.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg