Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Еротика от щастлив художник

Вихрони Попнеделев с изложба в новата столична галерия „Нирвана“

Попнеделевите жени са изтънчени и земни, първични и еротични, деформирани и магнетични. Снимки: Авторът - Еротика от щастлив художник

Попнеделевите жени са изтънчени и земни, първични и еротични, деформирани и магнетични. Снимки: Авторът

Нови произведения показва Вихрони Попнеделев в столичната галерия „Нирвана“. От изложбата си личи, че художникът е щастлив, неговите творби не могат да бъдат направени от нещастен човек. Те не само са преизпълнени с радост – независимо дали говорим за керамиката или за живописта; за абстракциите или портретите, за градските пейзажи или голите жени…, но и изглеждат създадени с лекота, на шега, като игра.

Жените на Вихрони Попнеделев са вероятно най-интересните жени в съвременното българско изобразително изкуство. Темата е вечна, едва ли има художник, който да не се е пробвал в нея, но Попнеделевите жени са като никои други – изтънчени и земни, първични и еротични, деформирани и магнетични…

img_6911.jpeg

Особеното при Вихрони Попнеделев е, че еротиката не е само в женските тела, тя е навсякъде – стига да се съгласим, че насладата от живота и възбудата от откриването на цветове и форми е еротика.

img_6928.jpeg

Можете да видите новата изложба на Вихрони Попнеделев – голи тела, пейзажи от Париж, оцветена керамика, портрети на хора и растения – до 23 февруари. Разположена е в галерия „Нирвана“, едно от най-новите столични арт пространства, което отвори за първи път врати преди по-малко от четири месеца.

img_6925.jpeg

img_6892.jpeg

img_6897.jpeg

img_6922.jpeg

img_6896.jpeg

img_6914.jpeg

img_6916.jpeg

img_6894.jpeg

img_6895.jpeg

img_6923.jpeg

img_6885.jpeg

img_6913.jpeg

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg