Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

ЕС въвежда персонални санкции за Расторгуев и Дугин

Забранява и вноса на дезодоранти и тоалетна хартия от Русия

Александър Дугин. Снимка: Стопкадър от Би Би Си Нюзнайт - ЕС въвежда персонални санкции за Расторгуев и Дугин

Александър Дугин. Снимка: Стопкадър от Би Би Си Нюзнайт

Фронтменът на група „Любе“ Николай Расторгуев и философът Александър Дугин са сред 30-те личности, срещу които ще бъдат въведени персонални санкции в рамките на осмия пакет санкции на ЕС срещу Русия, съобщава „Политико“.

В списъка са включени още президентът на концерна „Калашников“ Алан Лушников, както и хората, съпричастни към организацията на „референдумите за присъединяване към Русия“ на Луганска и Донецка области.

Евросъюзът освен това ще забрани вноса на руска козметика, гримове, бръснарски принадлежности, дезодоранти, сапуни, конци за зъби и тоалетна хартия.

Според новите санкции европейски компании няма да могат да оказват на руснаци архитектурни и инженерни услуги, а също и да осигуряват юридически и технологични консултации.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg