Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Есен с Влатко Стефановски и Биг бенда на БНР

Македонският музикант с концерт в София през ноември

Влатко Стефановски никога преди не е свирил с Биг бенда на БНР. Снимка: Емил Георгиев - Есен с Влатко Стефановски и Биг бенда на БНР

Влатко Стефановски никога преди не е свирил с Биг бенда на БНР. Снимка: Емил Георгиев

Влатко Стефановски ще предложи отново пред българска публика комбинацията си от импровизаторски умения, балкански фолклор, блус, рок и джаз. На 9 ноември македонският музикант излиза за първи на една сцена с Биг бенда на БНР.

Под диригентството на Антони Дончев в Първо студио на БНР, те ще представят концерта „Цветове и звуци от есента“. В програмата влизат сюитата „Квази Балканика“, „Калайджийско хоро“, „Джипси сонгс“ и др.

Цената на билетите е 15 лева.

По-рано тази година вече гледахме Влатко Стефановски с неговото трио на Джаз фестивала в Банско. Музикантът участва и във второто издание на „София ГитАрт Фестивал“, заедно с Теодосий Спасов.

„Строго погледнато, аз не свиря джаз – сподели Стефановски преди концерта си в Банско през лятото. – Но импровизацията е това, която сближава моята музика с джаза.“

Вижте още: СТРОГО ПОГЛЕДНАТО: МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ДЖАЗ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах