СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ешкенази герой на Карамазов

Задава се Финале гранде на Фортисимо фамилия

Максим Ешнезаши ще закрие поредицата за деца на "Фортисимо фамилия" на 31 май. - Ешкенази герой на Карамазов

Максим Ешнезаши ще закрие поредицата за деца на "Фортисимо фамилия" на 31 май.

Максим Ешкенази ще стане герой от „разбойнически приказки“, които актьорът Владимир Карамазов ще разкаже от сцената на Камерна зала „България“. Музикалният спектакъл е част от програмата за деца и родители на проекта „Фортисимо фамилия“, финалът й е на 31 май. 

Инициативата на диригента Максим Ешкенази, подкрепена от фондация „Америка за България“, бе да запознае най-малките зрители с музикалните инструменти от симфоничния оркестър, както и да ги срещне със знакови произведения. За финале гранде на поредицата Ешкенази е избрал приказки за Шехерезада, лебеди ще затанцуват валс на цветята край езерото, а Жар птица и Властелинът на пръстените ще са просто картини от една изложба. Това са и жокерите кои произведения ще прозвучат в спектакъла.

Водещи на шоуто ще бъдат Владимир Карамазов и Богдана Трифонова. Актьорът ще се предреши като разбойник, а ролята на неговата дама все още е тайна. Ешкенази ще бъде диригентът-магьосник, от когото децата в публиката ще разберат как една малка диригентска палка успява да накара музикантите да сътворят заедно прекрасни мелодии.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg