Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Естествен роман“ на Господинов нареден до „Швейк“

Георги Господинов отбелязва успеха си като "нещо дребно, за протокола". Снимка: Румен Добрев - „Естествен роман“ на Господинов нареден до „Швейк“

Георги Господинов отбелязва успеха си като "нещо дребно, за протокола". Снимка: Румен Добрев

„Естествен роман“ на Георги Господинов попадна сред най-добрите 21 романа в Източна Европа, съобщи в профила си във фейсбук самият автор. Писателят определи този факт като „нещо дребно, за протокола“. Класацията Book awards: 21 Best Eastern European novels е съставена от онлайн магазина за книги Library Thing.

Книгата на българина е наредена до „Добрият войник Швейк“ на Ярослав Хашек, „Мостът на Дрина“ от Иво Андрич, „Хазарски речник“ на Милорад Павич и още творби на Исмаил Кадаре, Бохумил Храбал, Мирча Картареску „и още имена, от които мога само да се уча“, пише Господинов.

„Радвам се, че това се случва сега, когато стават 15 години от първото издание на романа тук, – уточнява авторът. – Английското издание излиза в Dalkey Archive Press, 2005, превод Зорница Христова.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах