СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Какво вместо кино „Сердика“? „Вдъхновение“ от 190 стаи, 3 ресторанта и спа

Хотелът на веригата „Хаят“ се очаква да отвори през 2018-а

Илюстрация: „Хаят Риджънси“ - Какво вместо кино „Сердика“? „Вдъхновение“ от 190 стаи, 3 ресторанта и спа

Илюстрация: „Хаят Риджънси“

Хотел със 190 стаи, 3 ресторанта, фитнес център, спа и бар на покрива с панорамна гледка над целия град. Това е луксът, събран в едно изречение, който ще се издига на мястото на някогашния хотел „Берлин“ и кино „Сердика“, в момента събарян. Намеренията за това кьоше от центъра на София са изложени в сайта на веригата „Хаят“, които стоят зад проекта. Очакванията са новият хотел да отвори врати през 2018-а.

„Хаят Риджънски София“ ще бъде проектиран като динамично, тонизиращо място, където гостите могат да си сътрудничат, да споделят и да откриват вдъхновение – казва Питър Норман, вицепрезидент на веригата. – Уверени сме, че световно признатият ни бранд ще резонира с растящата база на посещения за бизнес и отдих в страната.“

В края на юли, Стефан Вълдобрев публикува във Фейсбук първи снимки на разтурването на кино „Сердика“. Филма за края продължи режисьорът Евгений Михайлов – с хроника за унищожението на старите софийски кина. А Мария Касимова представи цялостно сгромолястването на красотата на столицата в последните десетилетия. Тази седмица започна и финалното бутане на фасадата, което придаде на зданието бейрутски вид.


Всичко по темата „Краят на кино „Сердика“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС