POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ето как София диша на Малките Пет кьошета (снимки)

Фестивалът "София диша" ще превзема по едно от емблематичните  места в столицата във всяка от неделите през месец август. Снимки: Румен Добрев - Ето как София диша на Малките Пет кьошета (снимки)

Фестивалът "София диша" ще превзема по едно от емблематичните места в столицата във всяка от неделите през месец август. Снимки: Румен Добрев

Малките Пет кьошета в центъра на София се преобразиха в шумен квартален събор в първата неделя на фестивала „София диша“ тази година.

Малкият площад беше затворен за автомобили и по улиците „Неофит Рилски“, „Хан Крум“ и „Шести септември“ бяха наредени шатри и щандове с екологично произведени предмети и храна, отгледана без торове и приготвена без консерванти. Денят бе наречен „Екоморфози“, а темата – екология.

Петото издание на градския фестивал стартира в неделя и ще продължи през всяка от петте недели на месец август. На 10 август автомобили няма да се движат по ул. „Ангел Кънчев”, съседен на книжния площад „Славейков“, за да бъдат организирани градски забавления за читатели на литература. „Пиротска“ ще бъде завладяна от арт инсталации на 17 август, наречен „Ветрове от цветове”. „Оборище“, на която се намира Столичното музикално училище, ще се превърне в сцена и дансинг на 24 август, когато на улицата ще излязат танцьори и музиканти. Финалът на фестивала е на 31 август на ул. „Цар Иван Шишман”, темата е „София – град на разнообразни култури и традиции“.

Вижте кадри от първата неделя на „София диша“:

IMG_0294

IMG_0323

IMG_0357

IMG_0117 - Copy

IMG_0314

IMG_0368

IMG_0123 - Copy

IMG_0168 - Copy

IMG_0394

IMG_0138 - Copy

IMG_0383

IMG_0162 - Copy

IMG_0276

IMG_0252

IMG_0387

IMG_0210 - Copy

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС