Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ето кои актьори е търсел Волен Сидеров в НАТФИЗ

Евгени Будинов и Анатоли Лазаров се престрашиха да се представят и разкажат за сблъсъка си с лидера на „Атака“

Слънчеви очила, качулки, шапки, крием се навсякъде, не знаем откъде кой ще ни нападне, призна Евгений Будинов (в средата). - Ето кои актьори е търсел Волен Сидеров в НАТФИЗ

Слънчеви очила, качулки, шапки, крием се навсякъде, не знаем откъде кой ще ни нападне, призна Евгений Будинов (в средата).

Актьорите Евгени Будинов и Анатоли Лазаров набраха смелост да се представят и разкажат публично защо ги е издирвал депутатът Волен Сидеров в деня на първото му нахлуване в НАТФИЗ. Пред Би Ти Ви двамата заявиха, че все още се страхуват за себе си и за семействата си, но предпочитат да разкрият вечерта на сблъсъка си със Сидеров на 23 октомври, от който Лазаров е получил два удара в корема от атакиста. Заради среднощните си акции в района на Театралната академия вчера Волен Сидеров загуби депутатския си имунитет. 

Както е известно, народният избраник незаконно нахлу в НАТФИЗ със свитата си на 23-и миналия месец, за да търси саморазправа със загадъчен актьор, свързан с Театралната академия. Причината за диренията на депутата е била среща пред Академията часове по-рано. Тогава, по разказа на Будинов и Лазаров, той лепял лично свои плакати върху витрината за афиши на представленията в Учебния театър на студентите.

Актьорите му направили „любезна забележка“, без да го докосват и с пръст. На свой ред обаче Сидеров започнал да замахва с валяка за лепило към тях и дори, по разказа на Лазаров, го ударил два пъти в корема. За всичко това двамата вече са дали показания в полицията.

Стигнало се до хаос, в който хора от компанията на Сидеров и телевизията около партията му скочили срещу актьорите. Анатоли Лазаров все пак призна, че е възможно наистина очилата на водещ на телевизия „Алфа“ да са били счупени, както заяви Сидеров в кулоарите на парламента в четвъртък. От събралата се наоколо тълпа много хора снимали – никой обаче до момента не им е изпратил записите си, навярно от страх.

„Слънчеви очила, качулки, шапки, крием се навсякъде, не знаем откъде кой ще ни нападне“, каза за последиците от злополучната среща пред НАТФИЗ Будинов.

Валентин Танев, заместник-председател на Съюза на артистите, който също бе в студиото на Би Ти Ви, определи нападението като абсурд. Той разказа, че двамата актьори, много уплашени, са потърсили закрила от САБ, а от там са се свързали с полицията по каналния ред.

„Страх ги е да излязат от театъра, да се появят на сцената, да си тръгнат след представление, за да не бъдат преследвани – каза Танев. – Те имат деца, имат семейства. Разбирате ли за какво става въпрос?“

Танев изрази и съмнение, че нещо особено ще се случи по този казус:

„Нямам големи очаквания, защото всичко ще бъде, според мен, някъде около дребното хулиганство. Както винаги, нашето общество си казва „какво толкова“. Как какво толкова? Толкова свикнахме с такива неща, че не си даваме сметка докъде сме стигнали. Това не е престъпление спрямо закона, а спрямо морала на всички политици, на цялата политическа класа! Не си ли дават сметка, че това деяние удря много лошо десетки години напред? Ето, днес, онзи ден, по-онзи ден, се случва обратното – полицаите не зачитат закона, затварят кръстовища. Вече започваме да свикваме с едно своеволие, вече всеки може да прави каквото си иска. Не може да продължава така“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg