Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ето кой ще чисти паметниците

Волен Сидеров, признал се за хулиган в съда, ще се труди 100 часа в полза на обществото

Волен Сидеров, снимка: Веселин Боришев, Клуб Z - Ето кой ще чисти паметниците

Волен Сидеров, снимка: Веселин Боришев, Клуб Z

Волен Сидеров, признал се за хулиган в съда, предлага да изкупи вината си като чисти паметници. Депутатът от „Атака“ днес бе изправен пред закона за агресивното си поведение на 21 май 2013 г., когато крещя на журналиста Теодор Ангелов от СКАТ „Извини се, бе!“, а след това причини лека телесна повреда на полицая Тодор Тодоров пред парламента.

Първоначално Сидеров трябваше да отговори на стандартните въпроси, които му зададе съдия Вера Чочкова: „С какво се занимавате? Работите ли нещо? Осъждан ли сте…“, разказва Клуб Z. На този въпрос депутатът вече отговаря с „да“ заради влезлите в сила споразумения за пробации срещу него.

Защитата и прокуратурата предложиха той да има поредна пробация от 1 година – да се разписва 2 пъти седмично, да се среща с пробационен служител и да полага поправителен труд под форма на удържане на 13% от заплатата за същия период. Съдия Чочкова обаче обяви, че с оглед на двете престъпни деяния, за които политикът се призна за виновен, предлага и реален безвъзмезден труд в полза на обществото – 100 часа. Причина за решението й са демонстрираните от Сидеров „явно неуважение към обществото и незачитане на обществения ред“.

Чочкова успокои народният избраник, че той ще може да положи стоте часа полезен труд и в почивните дни, като му обясни, че това ще има поправително и превъзпитателно действие.

Защитникът на Сидеров Явор Нотев опита да влезе в пазарлък могат ли да им кажат на какво място ще се положи общественополезния труд и от какво точно естество ще е, но съдията отвърна, че това се определя от пробационните служби и съдът не влияе. Пред Чочкова обаче Волен Сидеров изяви желание да почиства паметници. По-късно пред журналисти той доразшири „офертата“, че може да чисти и къщи, паметници на културата.

Претенцията му за паметниците обаче не беше вписана в съдебния акт за споразумението. Делото беше прекратено.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg