Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Евакуация в Софийската опера

Стотици зрители на „Княз Игор“ са били изведени за 9 минути от залата снощи

Представлението на „Княз Игор“ снощи е било прекратено още по време на първа картина на операта. Снимка: Софийска опера и балет - Евакуация в Софийската опера

Представлението на „Княз Игор“ снощи е било прекратено още по време на първа картина на операта. Снимка: Софийска опера и балет

Драматичен развой претърпя представление на операта „Княз Игор“ в събота вечер. Двайсетина минути след началото на спектакъла в Софийската опера хора в публиката са усетили задушлива миризма, а някои са започнали и да кашлят. Около 600 зрители и артисти са били евакуирани само за 9 минути, без излишна паника.

В момента сградата е абсолютно безопасна и тройно проверена от органите на реда. Миризмата обаче се е била разсеяла още снощи – и властите не знаят от какво точно е била причинена. Една от версиите, по които МВР работи, е, че някой е напръскал част от сградата с вид спрей.

За зрителите, за щастие, най-голямата неприятност е, че не са догледали операта на Бородин. Но със същите билети от снощи те ще могат да посетят представлението на 1 април.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg