Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Еврика! Телевизиите откриха Оскарите

 - Еврика! Телевизиите откриха Оскарите

Българските телевизии откриха през 2015-а, че Оскарите са най-престижните награди в киното. Досега ги неглижираха и в 30-секундни репортажи по новините съобщаваха победителите в най-важните категории. Тази година са в бясна надпревара коя ще измисли „по-атрактивен“ начин за отразяване и състезанието достига комични размери.

Сутринта, докато си седя по пижама, гледам по Нова водещата Мирослава Иванова, облечена в черна рокля, с прическа, застанала на червен килим, до нея – Мон Дьо. Правят прогнози и държат в ръка запечатан плик с въпросните предположения, който утре щели да сравнят с вече връчените награди.

Аз не знам нито Мира Иванова, нито Мон Дьо да е специалист по кино и в този смисъл мнението им да е експертно, но нейсе.

В същото време телевизията има кореспондент, който единствен от България ще отразява събитието от мястото на провеждането му. Той пък е заснел интервюта със звезди, които поздравяват България. bTV прави по канала си bTV cinema открито 5- часово студио по подобие на политическите студия в нощта на изборите. И това судио бива рекламирано и анонсирано вече цяла седмица.

И така, водещите национални телевизии, които ежедневно излъчват в прайм тайма си турски сериали, индийски сапунки, „Истински истории“, „Папараци“, „ВИП брадър“ – всичко друго, но не и качествено кино, са решили да занимаят подробно българския народ с „Игра на кодове“, „Теорията на всичко“, „Ида“, „Левиатан“, „Юношество“, „Все още Алис“, „Бърдмен“ и други страхотни, некомерсиални, великолепни филми.

Ще се разплача.


Текстът е от фейсбук профила на авторката, публикуваме го с нейно разрешение.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg