Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Евровизия 2015: Гей светофари по кръстовищата във Виена

В чест на Кончита Вурст и за подобряване на пътната безопасност

Мъжки човечета и женски, хванати за ръце, ще привличат вниманието на гражданите в австрийската столица. - Евровизия 2015: Гей светофари по кръстовищата във Виена

Мъжки човечета и женски, хванати за ръце, ще привличат вниманието на гражданите в австрийската столица.

Виена се готви за домакинството си на „Евровизия 2015“ със светофари, които светят с гей човечета. Нововъведението ще бъде в чест на певицата с брада Кончита Вурст, която с победата си на конкурса миналата година спечели правото на австрийската столица да проведе състезанието. Финалът е на 23 май.

Заради Вурст стандартното човече ще бъде заменено във Виена с мъжки или женски гей двойки в червено и зелено. Кампанията има за цел да представи Виена като място на свободомислие, като същевременно и да подобри пътната безопасност чрез привличане на повече внимание към светлините, обяснява пред „Ройтерс“ представител на градския департамент за осветление.

По време на акцията ще бъдат събирани данни как се приемат новите светофари от гражданите и накрая ще бъде обобщено доколко полезна е била иновацията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС