VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Евровизия” продължава без България

Песента на Украйна е сочена за победител

Европейската публика не хареса „интелигентния“ български проект. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Евровизия” продължава без България

Европейската публика не хареса „интелигентния“ български проект. Снимка: ЕПА/БГНЕС

България отпадна от „Евровизия” още на първия полуфинал. Класическият рок на бандата „Intelligent Music Project“ не се хареса на зрителите, които можеха да гласуват снощи, 10 май, по време на живото излъчване на шоуто от Торино, Италия.

Автор на музиката и текста на рок парчето е създателят на групата, бизнесменът д-р Милен Врабевски. Председателят на фондация „Българска памет“ е създал своята продуцентска къща „Intelligent Music“ за популяризиране на съвременната българската музика и култура.

От участниците в първия полуфинал продължават Швейцария, Армения, Исландия, Литва, Португалия, Норвегия, Гърция, Украйна, Молдова и Нидерландия. Kalush Orchestra от Украйна са сочени като безспорни фаворити с песента Stefania, посветена на майката на един от музикантите. Тяхното хип-хоп парче изправи залата на крака, зрителите изразиха подкрепата си за Украйна във войната.

След първия полуфинал пяха участниците от Франция и Италия – Alvan & Ahez и дуетът Махмуд и Бланко. Заедно с Германия, Великобритания и Испания, те са част от Голямата петорка на създателите на Евровизия, които имат запазено място на финала на 14 май. Останалите песни от групата на Петте ще бъдат изпълнени на втория полуфинал на 12 май.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90