Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Изтеглянето от пазара на „Хари Потър“ с рисунките на Любен Зидаров – фалшива новина

Нямаме такова намерение, казват от издателство „Егмонт“

Юбилейното издание на поредицата за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров. Снимка: Ани Петрова/БНР - Изтеглянето от пазара на „Хари Потър“ с рисунките на Любен Зидаров – фалшива новина

Юбилейното издание на поредицата за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров. Снимка: Ани Петрова/БНР

Един слух обикаля българския Фейсбук и все повече набира мощ – юбилейната поредица за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров ще бъде изтеглена от българския книжен пазар. Като причина мълвата посочва разгорещената полемика около версията на художника за малкия магьосник. Тези приказки се оказаха поредната фалшива новина – от издателство „Егмонт“ заявиха пред „Площад Славейков“, че нямат никакво намерение да спират изданията.

„Нашето отношение към творчеството на Любен Зидаров сме го изразили ясно с юбилейното издание на „Хари Потър“ – каза Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт“. – Това, че България има собствени авторски корици на тези книги е само плюс за нашето общество. Такава бе и нашата цел – да наредим български илюстратор до останалите художници, имали честта да рисуват поредицата за Хари Потър.“

В момента в търговската мрежа в страната могат да се намерят трите варианта на книгите – освен юбилейните с рисунките на Любен Зидаров, се предлагат още с илюстрациите на Джони Дудъл и Джим Кей.

Вижте още: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗИДАРОВ РАЗБИРАМ ПИКАСО

ФЕЙСБУК СМАЧКА ЗИДАРОВ С 98% 

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg