Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Изтеглянето от пазара на „Хари Потър“ с рисунките на Любен Зидаров – фалшива новина

Нямаме такова намерение, казват от издателство „Егмонт“

Юбилейното издание на поредицата за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров. Снимка: Ани Петрова/БНР - Изтеглянето от пазара на „Хари Потър“ с рисунките на Любен Зидаров – фалшива новина

Юбилейното издание на поредицата за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров. Снимка: Ани Петрова/БНР

Един слух обикаля българския Фейсбук и все повече набира мощ – юбилейната поредица за Хари Потър с илюстрациите на Любен Зидаров ще бъде изтеглена от българския книжен пазар. Като причина мълвата посочва разгорещената полемика около версията на художника за малкия магьосник. Тези приказки се оказаха поредната фалшива новина – от издателство „Егмонт“ заявиха пред „Площад Славейков“, че нямат никакво намерение да спират изданията.

„Нашето отношение към творчеството на Любен Зидаров сме го изразили ясно с юбилейното издание на „Хари Потър“ – каза Велизара Добрева, изпълнителен директор на „Егмонт“. – Това, че България има собствени авторски корици на тези книги е само плюс за нашето общество. Такава бе и нашата цел – да наредим български илюстратор до останалите художници, имали честта да рисуват поредицата за Хари Потър.“

В момента в търговската мрежа в страната могат да се намерят трите варианта на книгите – освен юбилейните с рисунките на Любен Зидаров, се предлагат още с илюстрациите на Джони Дудъл и Джим Кей.

Вижте още: БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЗИДАРОВ РАЗБИРАМ ПИКАСО

Америка за България

ФЕЙСБУК СМАЧКА ЗИДАРОВ С 98% 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3