Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фалшива новина зa подкрепа от „Рамщайн“ за войната на Русия

Рускa пропaгaндa с монтиран клип в Тикток с гласа на Олег Газманов (видео)

Стопкaдър от фaлшивото видео в Тикток - Фалшива новина зa подкрепа от „Рамщайн“ за войната на Русия

Стопкaдър от фaлшивото видео в Тикток

Фейк новина, че „Рамщайн“ са изразили подкрепа за Русия и войната, като са включили патриотична песен на Олег Газманов в свой концерт, публикуваха почти всички руски медии, свързани с властите.

Позовавайки се на видеосъдържание от социалнaтa мрежа Тикток, те съобщиха, че по време на концерта си в Талин, Естония, на 20 юли, германската рок група е изразила позитивното си отношение към войната и руската власт. На видеото се вижда сцената отдалеч и се чува очевидно допълнително монтираната песен „Русия“ в изпълнение на Газманов.

Тил Линдеман, фронтменът на „Рамщайн“, дълги години работеше в Русия и дори засне клип с патриотична песен на руски, пя с военен оркестър на Червения площад в Москва и записа клип в Ермитажа. След началото на войната в Украйна обаче Линдеман и цялата група изразиха категоричното си отношение, като заклеймиха руската инвазия и започнаха да подкрепят активно, включително и с дарения, украинците.

Концертът в Естония, която е сред застрашените от руската агресия балтийски държави, е бил посетен от десетки хиляди зрители, никой от които не е съобщил за изпълнение на Олег Газманов.

Фaлшивият клип:

https://youtube.com/shorts/ks5lCT2zG8U?feature=share

Любителско видео от концертa:

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg