Фандъкова нареди премахването на водната стена на „Гарибалди“

Водната стена на „Гарибалди“ се превърна в поредния повод за присмех на софиянци над ремонта в центъра на столицата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Фандъкова нареди премахването на водната стена на „Гарибалди“

Водната стена на „Гарибалди“ се превърна в поредния повод за присмех на софиянци над ремонта в центъра на столицата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Водната стена на столичния площад „Гарибалди“ ще бъде премахната, съобщава Би Ти Ви, позовавайки се на кмета Йорданка Фандъкова. Съоръжението, което представлява черен монолит с форма на надгробна плоча, бе представено пред медиите във вторник, 26 март – и още същия ден заваляха критични и сатирични коментари.

Водната стена бе оприличена на котешка тоалетна – но най-вече на надгробна плоча, пред която софиянци започнаха да оставят цветя.

Седмица по-рано Йорданка Фандъкова обяви, че каменните ограничители по „Граф Игнатиев“ ще бъдат заменени с нови елементи, но това все още не се е случило.

Премахването на водната стена е поредната стъпка назад в мащабните ремонти в централната част на София, започнали през май 2018-а.

Америка за България

Вижте още: ОТВАРЯТ „ГАРИБАЛДИ“, РЕМОНТЪТ ПРОДЪЛЖАВА 

OPERA OPEN