VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Фантастични животни 3“ изряза за китайския пазар мъжката любов на Дъмбълдор

Шестте съкратени секунди са ключови за мотивацията на героите във филма, но според „Уорнър брос“ е „незначителна редакция“

Джуд Лоу (на преден план) като Албус Дъмбълдор в новия „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ - „Фантастични животни 3“ изряза за китайския пазар мъжката любов на Дъмбълдор

Джуд Лоу (на преден план) като Албус Дъмбълдор в новия „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“

„Уорнър Брос“ потвърди съкращаването на няколко сцени от предстоящия „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“, за да удовлетвори цензорите на Изток. Изтрит е бил диалог, в който става ясно, че Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) и Гелърт Гринделвалд (Мадс Микелсен) са имали романтични взаимоотношения в миналото, съобщава „Холивуд Рипортър“.

Изрязани са били репликите „Аз те обичах“ и „лятото, в което аз и Гелърт се влюбихме“ – ключови за целия франчайз, тъй като след редица намеци сега най-сетне има потвърждение, че хогуортският професор и тъмният магьосник са свързани с нещо повече от вражда. Изрязаните сцени възлизат на общо около 6 секунди и макар това да изглежда незначително в 143-минутния сюжет, е ключово за разбирането на персонажите и мотивацията им във филма.

„Като студио ние се ангажираме със запазването на целостта на всеки филм, който пускаме, и това понякога се простира до обстоятелства, които налагат да се правят съкращения, за да реагираме с разбиране към различните пазарни фактори – казва говорител на „Уорнър Брос“ в изявление до „Холивуд Рипортър“. – Надеждата ни е да пускаме филмите си по целия свят, така както са замислени от създателите им, но в миналото също сме правили малки редакции за местните пазари. В случая с „Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ беше поискано шестсекундно изрязване и студиото прие тези промени, за да отговори на изискванията на местния пазар, но духът на филма остава непокътнат. Искаме публиката навсякъде по света да види и да се наслади на този филм и за нас е важно и китайската публика да има възможността да го изживее, дори и с тези незначителни редакции.”

„Тайните на Дъмбълдор“ вече върви по кината в Китай, където бързо оглави боксофиса. По време на премиерния си уикенд продажбата от приходи на билети възлезе на 9,7 млн. долара, значително по-малко от очакваното, тъй като около половината киносалони в страната не работят заради нова вълна на Ковид-19.

Вижте още: СКАНДАЛИТЕ – ПО-ГОЛЕМИ, СТРАННИ И СТРАШНИ ОТ ФАНТАСТИЧНИТЕ ЖИВОТНИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg