Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фантастични зверове и ние, техните магизоолози

Филм по Джоан Роулинг ще разкаже предисторията на „Хари Потър“. Вече имаме първи кадър с улики за вълшебните животни в продукцията

Този фотос съдържа повече улики към „Фантастичните животни“, отколкото можете да предположите. Снимка: Jaap Buitendijk, „Ентъртейнмънт Уикли“ - Фантастични зверове и ние, техните магизоолози

Този фотос съдържа повече улики към „Фантастичните животни“, отколкото можете да предположите. Снимка: Jaap Buitendijk, „Ентъртейнмънт Уикли“

Кадър на зала, пълна със следи към задаващия се през 2016 г. филм „Фантастични зверове и къде да ги открием“, постави миналата седмица списание „Ентъртейнмънт Уикли“.

Продукцията е по предисторията на поредицата за „Хари Потър“ и участниците в работата по нея имат изрична забрана да разкриват каквито и да е детайли от сюжета. Все пак е известно, че действието в сценария, написан от Дж. К. Роулинг, се случва през 1926 г. Знае се още, че ексцентричният магизоолог Нют Скамандър (Еди Редмейн) пристига по много важна работа в Ню Йорк и там се среща с най-видните представители на Американската магьосническа общност…

На снимката е носителят на „Оскар“ Един Редмейн в студиото на „Уорнър“ край Лондон. Виждаме го на снимачната площадка, наречена MACUSA (МАКСАЩ, от МАгически Конгрес на Съединените Американски Щати).

Eddie Redmain

Този фотос съдържа повече улики, отколкото можете да предположите, затова списанието прилага малък пътеводител за някои едва доловими детайли:

1. Архитектурни вълшебства

Магическият конгрес на Съединените Американски Щати е невидим за мъгълите и се намира в съвсем реалната Улуорт билдинг (най-високата сграда в Ню Йорк през 1926-а). Магьосниците влизат през ултра-бързо-въртяща се врата в главната зала. Тази снимачна площадка на „Фантастичните зверове“ е доста голяма – 75 на 15 метра, а с помощта на специални ефекти таванът ще се издига на височина над 200 метра и ще създава илюзията за огромна „катедрала от светлина, гигантско и брилянтно осветено пространство“, твърди главният художник на продукцията Стюарт Крейг.

2. Фениксите на Ордена

Сценарият на Дж. К. Роулинг включва тези 4 златни статуи на феникси (2 не се виждат), охраняващи входа на МАКСАЩ, в чест на загиналите по време на салемските процеси срещу вещици – най-травмиращият епизод в историята на отношенията между американските магьосници и мъгълите. Уточнение на Крейг:

„Магическият свят е разположен изцяло в света на мъгълите и оттам са връзките му с познати и реални събития”.

3. Злато, вече не само за сничове

Базиран донякъде на готическия и ар деко интериор на Американ радиейтър билдинг в Манхатън, дизайнът на МАКСАЩ включва обилна употреба на злато, „което обогатява допълнително декорацията. Предвид, че това е главното седалище на властта в магическия свят, позлатата е съвсем уместна.“

4. Магьосническа хералдика

Официалната емблема на МАКСАЩ, базирана на президентския печат на САЩ, включва гравиран американски флаг, комбиниран с абстрактен феникс.

5. Странният куфар на Нют Скамандър

Преднамерено износена и създадена по подобие на старите мукавените куфари, чантата на Нют съдържа цял свят, пълен с редки и застрашени магически същества и техните обиталища. Те могат да бъдят скрити от погледите на любопитни мъгъли и митническите власти на САЩ с щракването на тайно ключе. Вълшебната пръчица на Нют също е преднамерено проста и дървена.

https://youtu.be/RRFYwqqo5xU

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90