VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Фаворит в „Америка търси талант“ още след първото изпълнение

Коди Лий стана победител в шоуто за 2019-а (видео)

Коди, който е сляп и има аутизъм, изуми съдиите в шоуто още с първото си изпълнение. Снимка: Стопкадър от „Америка търси талант“  - Фаворит в „Америка търси талант“ още след първото изпълнение

Коди, който е сляп и има аутизъм, изуми съдиите в шоуто още с първото си изпълнение. Снимка: Стопкадър от „Америка търси талант“

Победител за 2019 г. в телевизионното риалити шоу „Америка търси талант” стана 23-годишният вокалист и пианист Коди Лий.

Коди, който е незрящ и с аутизъм, изуми съдиите Саймън Кауъл, Хауи Мандел, Гейбриъл Юниън и Джулиан Хау от самото начало. В първото си прослушване той изпълни толкова точно, красиво и вълнуващо „A Song For You“ (песен на Лион Ръсел, известна и от изпълненията на Рей Чарлс, Ейми Уайнхаус и Дони Хатауей), че Гейбриъл Юниън не издържа и удари Златния звънец. Така осигури на Коди участие директно в кръговете пред публика.

След това, в четвъртфиналния кръг, Пол Саймън даде специално разрешение на Коди да изпее класиката му от 1970 г. „Bridge Over Troubled Water“, с която отново предизвика възторжени реакции.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Ти наистина си един от най-необикновените хора и таланти от всички, което имахме щастието да срещнем в сезоните на това шоу. Бог да те благослови“, каза Саймън Кауъл след второто представяне на Коди.

Коди видимо беше един от фаворитите за голямата награда още от самото начало, но в шоуто имаше и други много талантливи участници, включително: вокалната група военни ветерани „Voices of Service“, Младежки хор от Детройт, детската танцова трупа „Light Balance Kids“, цигуларят Тайлър Бътлър-Фигероа, 10-годишната оперна певица Иман Беаша…

На полуфиналите Коди получи бурни овации за изпълнението на „You Are the Reason“ на Кълъм Скот – и така стигна до финала на 14-ия сезон на шоуто, където се представи с „Lost Without You“ на Фрея Райдингс и в крайна сметка спечели.

„Коди промени света за много семейства, които всеки ден се борят за средства и възможности, за да осигурят на децата си шанс за успех в живота”, каза Юниън пред „E! Нюз”.

Тина Лий, майката на Коди, разказа, че знаела, че синът ѝ го чака голямо бъдеще, още когато като двегодишен започнал да проява музикалните си способности.

„Знаехме, че има нещо специално в него. И не спирахме да работим с него, за да развиваме способностите му, а той просто взимаше ума на хората навсякъде, където ходехме. Искахме да споделим таланта му със света”, каза Тина.

Какво следва за Коди? Според майка му, че синът ѝ отдавна имал план какво ще прави, ако спечели голямата награда от 1 милион долара. Освен, че се подготвя за престоя си във Вегас (част от наградата), Коди би искал да стане професионален музикант. С парите от победата той иска да си купи няколко рояла – по един от един всеки цвят.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg