POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Акция „Пей с мен“ под прозорците на Рашидов организират във Фейсбук

Събират стотинки за него и му искат оставката

Вежди Рашидов предложи да даде 100 лв. на уволнения от хор „Йоан Кукузел“ певец Георги Петров, за да не пее. - Акция „Пей с мен“ под прозорците на Рашидов организират във Фейсбук

Вежди Рашидов предложи да даде 100 лв. на уволнения от хор „Йоан Кукузел“ певец Георги Петров, за да не пее.

Акция #ПейWithMe организират във Фейсбук в знак на протест срещу изказванията на Вежди Рашидов за уволнения певец от църковния хор „Йоан Кукузел“. В сутрешния блок на Би Ти Ви във вторник скулпторът предложи да плати 50 лв. на Георги Петров, за да не пее. На този митинг ще бъде поискана оставката на министъра на културата. 

Петров излезе с остро писмо преди откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе“ в Лувъра в Париж (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА), в рамките на събитието бе и концертът на „Йоан Кукузел“ в катедралата Нотр Дам. Певецът обяви, че хористите няма да получат хонорар за участието си, предложени са им командировъчни по 35 евро за трите дни на пребиваването им във френската столица. След изказването си Петров бе уволнен от диригента Димитър Димитров, брат на патриарх Неофит.

„50 лева ще му дадем, да се успокои и да не пее, ако може”, заяви по Би Ти Ви Рашидов.

В отговор на тази реплика е насрочен протест за утре вечер, 23 април, под прозорците на Министерството на културата на столичния бул. „Стамболийски“ № 17. Създадена е и група във Фейсбук, която кани участници със следните аргументи:

„Уважаеми данъкоплатци, нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра.

Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90