Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Фейсбук скрива пробно броя лайкове

Експериментът ще покаже дали се влияем повече от популярността на един пост, отколкото от съдържанието му

Бутонът „Like“ временно ще бъде премахнат във Фейсбук. - Фейсбук скрива пробно броя лайкове

Бутонът „Like“ временно ще бъде премахнат във Фейсбук.

Фейсбук премахва брояча на харесванията, за да наблегне на качеството на съдържанието в социалната мрежа. Пробният период, в който избрани потребители няма да виждат колко харесвания е събрала дадена публикация, започва от днес, 27 септември, в Австралия.

Говорител на Фейсбук обяви, че в тест периода ползвателите на мрежата няма да имат данни и за други ключови параметри – например броя на споделянията. Секцията с коментари ще остане достъпна, както се вижда от снимки, споделени от Фейсбук. Броят на лайковете и споделянията ще бъде видим единствено от притежателя на профила, направил публикацията. Тестът ще засегне както частните потребители и фирмените страници, така и спонсорираните постове с реклама.

Компанията ще проведе експеримента, за да провери дали подобни индикатори като лайкове и споделяния влияят на възприятието на един пост повече от неговото съдържание. Целта на социалната мрежа е да ангажира потребителите си по-скоро със съдържанието, се казва в изявление.

Не се споменава дали тестът ще бъде проведен и на други места, но потребителите от други географски ширини не бива да се изненадват, ако открият подобни промени и в своите профили, казват от компанията на Марк Зукърбърг. Тази пролет например „Фейсбук“ изпробва да премахне брояча на харесванията в Инстаграм за територията на Канада. От тогава същият експеримент се повтори в няколко други държави, сред които Бразилия, Япония и Австралия.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах