Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Феминизмът в Русия ще бъде обявен за екстремизъм

Проектозаконът в момента се разглежда от Комисия за разследване на намесата на чужди държави във вътрешните работи на Русия

Владимир Путин често се среща с жени от различни професии, но е против феминизма. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Феминизмът в Русия ще бъде обявен за екстремизъм

Владимир Путин често се среща с жени от различни професии, но е против феминизма. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Закон, приравняващ феминизма към екстремистките идеологии, подготвят депутатите от руската Държавна дума, съобщава „The Moscow Times“, като цитира заместник-председателя на Комитета по информационна политика Олег Матвейчев.

По думите на депутата, лидерите на руските феминистични общества са се обявили против войната в Украйна, а в социалните мрежи феминистките разпространяват „фейкове“ за руската армия.

Феминистките на Запад вкупом са против Путин, против Русия и против войната. Феминистките в Украйна пък заявиха, че истинският феминизъм се състои в това жените да служат в армията заедно с мъжете, воювайки против руснаците. Руските феминистки просто са агентура на Запада. Те се занимават с разрушаване на традиционните ценности, дейността им противоречи на указа на президента за запазване на традиционните ценности. Те подкрепят разводите, бездетността и абортите“, заявява депутатът Матвейчев.

Проектозаконът в момента се разглежда от специална Комисия за разследване на намесата на чужди държави във вътрешните работи на Русия. Ако тя одобри проекта, той ще бъде внесен за обсъждане в Думата и най-вероятно ще бъде приет.

Матвейчев е заявил, че феминистките организации в Русия готвят потенциални терористи. Като потвърждение на това свое твърдение той е посочил Дария Трепова, която е обвинена в извършване на терористичен акт в кафене в Санкт Петербург, при който загина един от пропагандаторите на войната, „военният кореспондент“ Владлен Татарски. Заместник-председателят по информационната политика твърди, че Трепова е била феминистка.

В Русия има цяла агентура, която вербува граждани за феминизма“, сигурен е Матвейчев.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС