Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Фенове на „Левски“ драскат свастики по улиците на английски град

Докато Англия е в карантина, български футболни фенове оскверниха огради и мостове в Престън

Страницата на лейбъристите в Престън „редактира“ снимките със свастиките - Фенове на „Левски“ драскат свастики по улиците на английски град

Страницата на лейбъристите в Престън „редактира“ снимките със свастиките

Почитатели на футболния клуб „Левски“ надраскаха нацистки символи и графити по огради и сгради в английския град Престън, съобщава в Туитър местната общност на лейбъристите.

Мостът на Елдън Стрийт в градчето осъмна с надпис на кирилица „София запад 1999”, украсен със свастика. На съседен ъгъл е изписана цифрата „1914”, също придружена от свастика. Подобни вандалски рисунки са оставени на още три места из града.

Местният общински съветник Пав Ахтар съобщи за вандализма в Туитър, като написа:

„Като се има предвид съвсем скорошното отбелязване на Деня на победата в Европа, тези [знаци] са обидни за милионите британски войници и войници от Британската общност, които рискуваха и в много случаи загубиха живота си, борейки се срещу фашизма“.

 

Полицията на Престън издирва вандалите.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg