VivaPay

Фенове на „Марвел“ искат уволнение на актриса заради коментар за коронавируса

Еванджелин Лили не приемала сериозно заразата и ролята ѝ на Осата трябва да бъде отнета

Еванджелин Лили като Осата във филмите на „Марвел“.  - Фенове на „Марвел“ искат уволнение на актриса заради коментар за коронавируса

Еванджелин Лили като Осата във филмите на „Марвел“.

Докато пандемията от коронавирус бързо завзема света, някои продължават да пренебрегват опасността от заразата и не спазват правителствени разпоредби и препоръки. Актрисата Еванджелин Лили сподели в свой пост, че е оставила децата си на гимнастически лагер, а отдолу намеква, че животът си продължава както обикновено и вирусът определя като „респираторен грип“. Тази нейна забележка обаче доведе до масово недоволството от страна на феновете на „Марвел“ и дори стартирането на петиция с настояване актрисата да бъде отстранена от киновселената, където ѝ е поверена ролята на Осата.

Същевременно редица знаменитости често попадат в новинарските емисии с видеа и постове от доброволната си изолация, насърчаващи феновете си да стоят вкъщи. Софи Търнър, позната с ролята си на Санса Старк от „Игра на тронове“, се възползва от поведението на Лили и във видео на живо в Инстаграм призова всички да не бъдат „глупави“ и да си стоят по домовете.

Не ми пука за свободата. Може да инфектираш други хора около теб, уязвими хора. Така че стойте си вкъщи. Не е готино, не е голяма работа и не е никак умно да излизате“, каза тя на последователите си, цитирана от „Варайъти“.

Към момента Лили има договор да снима „Антмен и Осата 3“, но по непотвърдена информация коментарите ѝ относно коронавируса ще ѝ костват значителна част от екранното време. Такъв развой обаче е малко вероятен, предвид че тъкмо Осата се превърна в първия женски персонаж на „Марвел“ в главна роля в самостоятелен филм. Някои дори предполагат, че това ще е последният филм от франчайза, в който ще гледаме актрисата. Това може и да се окаже вярно, но причината е друга – знае се, че компанията се кани да приключи историята на Осата в комиксите си.

Америка за България

С подобна гневна реакция се срещна и актрисата Ванеса Хъджинс. В социалните мрежи тя написа:

Съжалявам, но това е вирус. Разбирам това. Хора ще починат. Което е ужасно, но и неизбежно“.

По-късно актрисата се извини за коментара си.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg