Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Фенове на „Марвел“ искат уволнение на актриса заради коментар за коронавируса

Еванджелин Лили не приемала сериозно заразата и ролята ѝ на Осата трябва да бъде отнета

Еванджелин Лили като Осата във филмите на „Марвел“.  - Фенове на „Марвел“ искат уволнение на актриса заради коментар за коронавируса

Еванджелин Лили като Осата във филмите на „Марвел“.

Докато пандемията от коронавирус бързо завзема света, някои продължават да пренебрегват опасността от заразата и не спазват правителствени разпоредби и препоръки. Актрисата Еванджелин Лили сподели в свой пост, че е оставила децата си на гимнастически лагер, а отдолу намеква, че животът си продължава както обикновено и вирусът определя като „респираторен грип“. Тази нейна забележка обаче доведе до масово недоволството от страна на феновете на „Марвел“ и дори стартирането на петиция с настояване актрисата да бъде отстранена от киновселената, където ѝ е поверена ролята на Осата.

Същевременно редица знаменитости често попадат в новинарските емисии с видеа и постове от доброволната си изолация, насърчаващи феновете си да стоят вкъщи. Софи Търнър, позната с ролята си на Санса Старк от „Игра на тронове“, се възползва от поведението на Лили и във видео на живо в Инстаграм призова всички да не бъдат „глупави“ и да си стоят по домовете.

Не ми пука за свободата. Може да инфектираш други хора около теб, уязвими хора. Така че стойте си вкъщи. Не е готино, не е голяма работа и не е никак умно да излизате“, каза тя на последователите си, цитирана от „Варайъти“.

Към момента Лили има договор да снима „Антмен и Осата 3“, но по непотвърдена информация коментарите ѝ относно коронавируса ще ѝ костват значителна част от екранното време. Такъв развой обаче е малко вероятен, предвид че тъкмо Осата се превърна в първия женски персонаж на „Марвел“ в главна роля в самостоятелен филм. Някои дори предполагат, че това ще е последният филм от франчайза, в който ще гледаме актрисата. Това може и да се окаже вярно, но причината е друга – знае се, че компанията се кани да приключи историята на Осата в комиксите си.

С подобна гневна реакция се срещна и актрисата Ванеса Хъджинс. В социалните мрежи тя написа:

Съжалявам, но това е вирус. Разбирам това. Хора ще починат. Което е ужасно, но и неизбежно“.

По-късно актрисата се извини за коментара си.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах