Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Фенове заплашват да заточат Джордж Р. Р. Мартин на безлюден остров

Година след като писателят заяви, че доброволно ще се предаде, ако не завърши „Ветровете на зимата“

Малко над година за написването на „Ветровете на зимата“ си даде Джордж Р. Р. Мартин този път.  - Фенове заплашват да заточат Джордж Р. Р. Мартин на безлюден остров

Малко над година за написването на „Ветровете на зимата“ си даде Джордж Р. Р. Мартин този път.

Измина една година, откакто Джордж Р. Р. Мартин обеща на феновете, че ще завърши „Ветровете на зимата“, книга шеста от поредицата „Песен за огън и лед“ и даде „писменото си съгласие“ в противен случай да бъде затворен и изолиран, докато не я напише.

Вижте още: АКО ДО 1 Г. НЕ ЗАВЪРШИ „ВЕТРОВЕТЕ НА ЗИМАТА“, ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН ГОТОВ ДА БЪДЕ ЗАТОЧЕН НА ОСТРОВ

365 дни по-късно изолацията не е наказание, а всеобща предпазна мярка, но въпреки това „Ветровете на зимата“ си остава далеч от завършване, както самият писател съобщи наскоро. През лятото на 2019 г. той обеща, че след година феновете ще държат в ръцете си най-новия му роман, или в противен случай той доброволно ще се остави да бъде заточен в „малка хижа на Белия остров с изглед към онова езеро със сярната киселина“.

Читателите обаче, които очакват книгата вече девет години, си припомниха това обещание и от няколко дни в социалните мрежи популярност набират постове, които приканват за принудителното затваряне на писателя във въпросната хижа на необитаем остров във Филипините.

В Туитър масово се пресподеля обещанието на Мартин от преди година с коментари, вариращи от „секунда само да си извадя белезниците“ през „затвор за Дж. Р. Р. Мартин за хиляда години“ до „пратете федералните власти“.

С белезници или не, писателят успя да разочарова феновете си за пореден път – докато те се надяваха, че пандемията от коронавирус и последвалата карантина (която макар и да не е на самотен остров в океана, отново предполагаше тонове свободно време) ще дадат творчески тласък на перото му, той каза само, че се надява да завърши книгата до зимата на 2021 г. Този път не последва „в противен случай“.

ДЖОРДЖ Р. Р. МАРТИН: СПОКОЙНО, ДОГОДИНА ЩЕ ЗАВЪРША „ВЕТРОВЕТЕ НА ЗИМАТА“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах