Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Феновете чакат края на „Песен за огън и лед“, но Дж. Р. Р. Мартин издава нова книга за Таргариените

„Възходът на Дракона“ излиза два дни след края на първия сезон на „Домът на Дракона“

Демън с Караксес (червеният дракон) и Ренира със Сиракс - Феновете чакат края на „Песен за огън и лед“, но Дж. Р. Р. Мартин издава нова книга за Таргариените

Демън с Караксес (червеният дракон) и Ренира със Сиракс

Дж. Р. Р. Мартин все още не е готов с финала на „Песен за огън и лед“, вместо това предлага на книжния пазар друга книга – нов луксозен вариант на историята на Таргариените и Танца с дракони. „The Rise of the Dragon“ (Възходът на Дракона) излиза на англоезичния пазар на 25 октомври. Писателят се възползва от популярността на „Домът на Дракона“, за да сподели илюстрация от предстоящото издание с Демън и Ренира, яхнали драконите си Караксес и Сиракс.

„Възходът на Дракона“ бе обявен през март тази година и дебютът му на пазара ще бъде само 2 дни след финалния епизод от първи сезон на „Домът на Дракона“. Книгата разказва историята на дома Таргариен и включва 180 нови илюстрации.

Това не е очакваният втори том на „Огън и кръв“, аналите на рода Таргариен от Егон Завоевателя, но читателите вероятно ще се запитат каква е разликата. Самият Мартин обяснява в блога си, че времевата линия е същата – „Огън и кръв“ е разказ за по-важните събития, сполетели семейството от обединяването на кралствата до Танца с дракони, гражданската война, която почти слага край на най-могъщия род във вестероския фолклор. Същите събития ще бъдат разгледани и във „Възходът…“, но новата книга е написана по-енциклопедично, твърди авторът, по подобие на „Светът на огън и лед“. Приликата в стила се обяснява и с участието на Елио М. Гарсия и Линда Антънсън, които се завръщат за новия том.

„Възприемайте „Възходът на Дракона“ като луксозен справочник, в който най-известното семейство във Вестерос и драконите им оживяват с партньорството на няколко истински забележителни илюстратори“, казва Мартин.

Колкото до планирания втори том на „Огън и кръв“, книгата ще бъде готова едва след завършването на „Песен за огън и лед“ – остават два тома от поредицата, трепетно очакваният „Ветровете на зимата“ и „A Dream of Spring“ (Мечта за пролет).

„Възходът на Дракона“ вече е пуснат в предварителна продажба на цена от 60 долара.

Демън и Ренира над Кралски чертог

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90