Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Феновете на „Левски“: С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!

Агитката на футболния клуб предупреди лидера на „Възраждане“, че използването на думата „еничари“ застрашава кариерата му

Надписът на Паметника на съветската армия бе повреден снощи от фенове на футболен клуб „Левски“. Снимка: Емил Георгиев - Феновете на „Левски“: С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!

Надписът на Паметника на съветската армия бе повреден снощи от фенове на футболен клуб „Левски“. Снимка: Емил Георгиев

„Срамен и унизителен окупаторски паметник“ нарече МОЧА в официално изявление във Фейсбук Националният клуб на привържениците на „Левски-София“.

Вижте още: СРЕДНОЩНО НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ МОЧА, ИМА ЗАДЪРЖАНИ

След снощното нападение над паметника, при което са нанесени повреди върху постамента и са оставени надписи „Искаме български паметник“ и „Демонтаж“, фен агитката на „Левски“ не крие съпричастието си към събитието. Те подчертават, че имат „последователна позиция в подкрепа на демонтажа на срамния и унизителен окупаторски паметник в Княжеската градина“.

Изявлението съдържа и предупреждение към лидера на партия „Възраждане“, който нарече привържениците на „Левски“ „еничари“. Според феновете, това „далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето“.

Ето и цялото изявление на агитката на „Левски-София“:

„Националният клуб на привържениците на „Левски“ има дългогодишна и последователна позиция в подкрепа на демонтажа на срамния и унизителен окупаторски паметник в Княжеската градина. Без да влизаме надълбоко в ямата, наречена българска политика, искаме да заявим на лидера на партия „Възраждане“ че да наричаш публиката на „Левски“ „еничари“, далеч не е полезно за политическата кариера, а и за здравето.

„С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС