Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филхармониците събират дарения за свой колега

Почитателите на класиката могат да помогнат за закупуването на протеза за музиканта

Контрабасистът Борислав Симеонов пострада тежко при катастрофа през лятото на 2018-а. Снимка: Софийска филхармония - Филхармониците събират дарения за свой колега

Контрабасистът Борислав Симеонов пострада тежко при катастрофа през лятото на 2018-а. Снимка: Софийска филхармония

Музикантите от Софийската филхармония събират дарения за свой колега. Борислав Симеонов, контрабасист в симфоничния оркестър, пострада при катастрофа през лятото на 2018-а и за да се върне по-скоро на работа, му е необходима специална протеза, чиято стойност от 60 хил. лв. е непосилна за него.

Филхармониците посвещават концертите си през месец април на Борислав и се обръщат с призив към своята публика:

„Ще ви бъдем благодарни за всяка помощ! Борко има още много ноти да изсвири и с много музика да ни вълнува. Всички го очакваме с нетърпение да се върне на сцената – неговата голяма любов! В зала „България“ ще бъде поставена кутия за дарения“.

Дарения може да бъдат направени и в „Уникредит Булбанк“:

BG38 UNCR 9660 0055 6159 16
Борислав Симеонов Симеонов

Борислав Симеонов е роден преди 50 години в Русе. Завършва Музикалното училище в града при Иван Кавалов през 1987 г. и Консерваторията в София при проф. Георги Велков. От 1991-а до 1994 г. е в състава на Нов Симфоничен оркестър. Става част от Софийската филхармония през 1994 г. Работил е в Симфоничния оркестър на Люцерн, в Операта в Цюрих, Симфоничния оркестър на Аргал, в камерните оркестри на Тургау и Колегиум Канторум в Цюрих. Специализирал е камерна музика при проф. Венцеслав Николов и лютиерство при Мартин Хилман в Цюрих.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg