Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Филхармониците събират дарения за свой колега

Почитателите на класиката могат да помогнат за закупуването на протеза за музиканта

Контрабасистът Борислав Симеонов пострада тежко при катастрофа през лятото на 2018-а. Снимка: Софийска филхармония - Филхармониците събират дарения за свой колега

Контрабасистът Борислав Симеонов пострада тежко при катастрофа през лятото на 2018-а. Снимка: Софийска филхармония

Музикантите от Софийската филхармония събират дарения за свой колега. Борислав Симеонов, контрабасист в симфоничния оркестър, пострада при катастрофа през лятото на 2018-а и за да се върне по-скоро на работа, му е необходима специална протеза, чиято стойност от 60 хил. лв. е непосилна за него.

Филхармониците посвещават концертите си през месец април на Борислав и се обръщат с призив към своята публика:

„Ще ви бъдем благодарни за всяка помощ! Борко има още много ноти да изсвири и с много музика да ни вълнува. Всички го очакваме с нетърпение да се върне на сцената – неговата голяма любов! В зала „България“ ще бъде поставена кутия за дарения“.

Дарения може да бъдат направени и в „Уникредит Булбанк“:

BG38 UNCR 9660 0055 6159 16
Борислав Симеонов Симеонов

Борислав Симеонов е роден преди 50 години в Русе. Завършва Музикалното училище в града при Иван Кавалов през 1987 г. и Консерваторията в София при проф. Георги Велков. От 1991-а до 1994 г. е в състава на Нов Симфоничен оркестър. Става част от Софийската филхармония през 1994 г. Работил е в Симфоничния оркестър на Люцерн, в Операта в Цюрих, Симфоничния оркестър на Аргал, в камерните оркестри на Тургау и Колегиум Канторум в Цюрих. Специализирал е камерна музика при проф. Венцеслав Николов и лютиерство при Мартин Хилман в Цюрих.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах