Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Филхармония с 50% намаление за „негативни зрители“

Билети на половин цена заради цената на бързите тестове в мобилните лаборатории

Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония. Снимка: Василка Балевска - Филхармония с 50% намаление за „негативни зрители“

Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония. Снимка: Василка Балевска

Билетите за концертите на Софийската филхармония до края на годината ще бъдат на половин цена. Отстъпката се въвежда като анти-дискриминативна мярка към неваксинираната публика, която е длъжна да представи „зелен сертификат“ на входа. За тяхно улеснение, от Филхармонията предлагат мобилна лаборатория, където слушателите могат да се тестват срещу представен билет за предстоящия концерт, но срещу допълнително заплащане от 10 лв.

Билетите могат да бъдат закупени на преференциалната цена между 22 октомври и 22 ноември и важат за всички събития до 31 декември. С отстъпката най-евтиният билет за достъп до зала „България“ става 10 лв.

Мобилният пункт заработи за пръв път в зала „България“ на 21 октомври, когато се проведе концертът на цигуларя Светлин Русев. Това бе първият ден, в който изискването за задължителен зелен сертификат влезе в сила, но се оказа, че единият час преди концерта не е достатъчен за всички зрители, които не притежават документ за ваксинация или преболедуване. Началото на концерта се забави, един от Ковид-тестовете бе положителен.

Опашка се изви пред мобилната лаборатория в зала „България“ преди концерта на Светлин Русев. Снимка: Площад Славейков

Подобни мобилни лаборатории ще има още пред НДК и Операта.

Вижте още: БЪРЗИ ТЕСТОВЕ ПРЕДИ КОНЦЕРТ, КИНО И ОПЕРА СРЕЩУ ПРЕДСТАВЕН БИЛЕТ

„Ние уважаваме избора на всеки човек и не делим нашата публика на ваксинирани и неваксинирани. Ако сте негативен, не се притеснявайте, добри дошли сте при нас!“, казват от Софийската филхармония.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС