Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Филхармонията и нейната публика събраха парите за пострадалия музикант

Борислав Симеонов към анонимните дарители: Безкрайно Ви благодаря!

Борислав Симеонов, контрабасист в Софийската филхармония - Филхармонията и нейната публика събраха парите за пострадалия музикант

Борислав Симеонов, контрабасист в Софийската филхармония

Музикантите от Софийската филхармония събраха необходимата сума за протеза за колегата им Борислав Симеонов. Апелът им, обявен на 1 април, стигна до публиката и само за десетина дни парите бяха събрани.

Борислав Симеонов, контрабасист в симфоничния оркестър, пострада при катастрофа през лятото на 2018-а и за да се върне по-скоро на работа, му е необходима специална протеза, чиято стойност от 60 хил. лв. е непосилна за него. Затова филхармониците посветиха концертите си през месец април на своя колега.

„Безкрайно Ви благодаря, благодаря на всички, които ми помогнаха. Обичам ви! Не бих се справил без вас!“, обърна се Борислав към анонимните си дарители чрез „Площад Славейков“.

Протезата вече е закупена, музикантът се опитва да свиква с нея, за да я използва пълноценно по време на изпълнение и колкото се може по-скоро да се завърне в състава на сцената на зала „България“.