Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Филхармонията изпраща Николай Куманов с музика

Цигуларят почина след катастрофа на магистрала „Тракия“

Николай Куманов (1963 - 2018) - Филхармонията изпраща Николай Куманов с музика

Николай Куманов (1963 - 2018)

Цигуларят Николай Куманов, който почина в събота, ще бъде изпратен от музикалната гилдия с поклонение на 12 септември в Зала „България“, съобщиха от Софийската филхармония. Паметта му ще бъде почетена с музикално изпълнение на колегите му от Филхармонията и от Хоровата капела „Светослав Обретенов“.

Музикантът си отиде една седмица, след като катастрофира на магистрала „Тракия“. На 1 септември Николай Куманов пътувал към Пловдив заедно със свои колеги и в района на 105-ия километър автомобилът, шофиран от него, е бил избутан от ТИР към разделителната мантинела. Цигуларят бе тежко ранен, както и още един от колегите му в автомобила. На 8 септември Куманов почина.

Николай Куманов е цигулар в Софийската филхармония от 1992 г. Беше зам.-председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци.

Поклонението на 12 септември е от 11 ч. в Зала „България”. Опелото е от 13,30 ч. в църквата „Света София”.

Вижте още: ПОЧИНА ЦИГУЛАРЯТ НИКОЛАЙ КУМАНОВ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90