Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Филип Киркоров вече няма право да влиза в Молдова

Руският поппевец повтори съдбата на героя на Том Ханкс в „Терминал“ (видео)

Филип Киркоров на летището в Кишинев. Снимка: Стопкадър - Филип Киркоров вече няма право да влиза в Молдова

Филип Киркоров на летището в Кишинев. Снимка: Стопкадър

Филип Киркоров не успя да влезе в Молдова и трябваше да прекара нощта на летището, преди да се върне в Русия, съобщава молдовското издание Deschide.md.

Руският поппевец изживя същото като героя на Том Ханкс във филма „Терминал“. Киркоров пристигнал с частен самолет в Кишинев на 28 юли и при опит да мине пограничния контрол, се оказало, че има забрана за влизане в страната.

През юни тази година Киркоров и няколко негови руски колеги участваха в голям концерт, организиран от антиправителствената опозиция в Молдова. Концертът на 18 юни беше спрян от полицията, а зрителите му бяха изгонени. Преди седмица стана ясно, че Киркоров е част от наказателно дело против депутатката от опозиционната молдовска партия „Шор“ Марина Таубер във връзка с незаконно финансиране на политическата организация. Според материалите по делото през юни 2022 г. Киркоров е получил от лидерите на „Шор“ 200 хил. долара за концерта в Кишинев.

Връзките на руския певец с Молдова са отдавнашни, той организира няколко пъти представянето на бившата съветска република на „Евровизия“, Киркоров е „народен артист на Молдова“, а през 2019 г. дори участва символично в събирането на реколтата от ягоди заедно с тогавашния президент на страната Игор Додон.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg