Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Филм без жени в актьорския състав е на върха в боксофиса в България

„В сърцето на машината” разказва истинската история на група затворници от 70-те години на ХХ век (видео)

Актьорите Ивайло Христов, Александър Сано и Христо Петков в сцена от „Сърцето на машината“ - Филм без жени в актьорския състав е на върха в боксофиса в България

Актьорите Ивайло Христов, Александър Сано и Христо Петков в сцена от „Сърцето на машината“

Филмът, в който не участва нито една жена – „В сърцето на машината“, е един от фаворитите в българския боксофис през първия си уикенд. Филмът на Мартин Макариев е на второ място след анимацията на „Дисни“ „Мей Червената панда“.

Събрал над 5 хил. души пред големия екран в рамките на европейското си турне, „В Сърцето на Машината“ прикова вниманието и родната публика – 18 678 зрители са го гледали в първите му дни в салоните в цялата страна, а приходите му са над 200 хил. лв. Веднага след българския филм се нареждат новият „Батман“, „Завръщане 2“ и „Линейката“.

Изцяло мъжкият актьорски състав на „В сърцето на машината“ включва Александър Сано, Юлиан Вергов, Христо Петков, Христо Шопов, Ивайло Христов, Стоян Дойчев, Владимир Зомбори, Валери Йорданов и Башар Рахал. Ключово участие взима също македонската театрална и кинозвезда Игор Ангелов.

Филмът разказва историята на група затворници и е вдъхновен от истински събития, случили се през 70-е години на ХХ век.

Продукцията получи през миналата седмица наградата на „София Филм Фест“ за най-добър български игрален филм. Оператор е Андрей Андреев, сценарият е на Борислав Захариев, а музиката – на Виктор Стоянов, работил с екипа на легендарния Ханс Цимер.

Филмът се реализира от „Форуърд Пикчърс Ентъртейнмънт“ с подкрепата на Националния филмов център, продуценти са Александър Пенев и Мартин Макариев. Разпространението е на „Силвърнойз Фрейм“ на Александър Сано, постпродукцията е на ImmerseFX, a монтажът е дело на Никола Миленов.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах