Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Филм за хомосексуален Исус разгневи зрители на „Нетфликс“

Християни настояват създателите на филма да бъдат подведени под отговорност за обида към религиозните им чувства

Христос изповядва ценности, различни от християнските, в празничния филм „Първото изкушение на Христос“. Снимка: „Нетфликс“ - Филм за хомосексуален Исус разгневи зрители на „Нетфликс“

Христос изповядва ценности, различни от християнските, в празничния филм „Първото изкушение на Христос“. Снимка: „Нетфликс“

Филмът „Първото изкушение на Христос“ на режисьора Родриго ван дер Пут, включен в селекцията коледни филми на „Нетфликс“, разказва за един нетрадиционен Исус, който не се съобразява с никакви правила. В една от сцените той се връща при семейството си, за да празнува 30-тия си рожден ден и се оправдава, че е прекарал твърде много време в пустинята със своя интимен спътник Орландо. Образът на Дева Мария също не е каноничен – във филма тя е любителка на марихуаната.

Това нестандартно и непочтително отношение към библейските персонажи разгневи много от зрителите на стрийминг платформата. В сайта за петиции Change.org се появи призив филмът да бъде свален от „Нетфликс“ и създателите на 46-минутната комедия да бъдат привлечени под отговорност за обида към християните. До момента петицията е подписана от над 2 милиона души.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3