Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Филм за хомосексуален Исус разгневи зрители на „Нетфликс“

Християни настояват създателите на филма да бъдат подведени под отговорност за обида към религиозните им чувства

Христос изповядва ценности, различни от християнските, в празничния филм „Първото изкушение на Христос“. Снимка: „Нетфликс“ - Филм за хомосексуален Исус разгневи зрители на „Нетфликс“

Христос изповядва ценности, различни от християнските, в празничния филм „Първото изкушение на Христос“. Снимка: „Нетфликс“

Филмът „Първото изкушение на Христос“ на режисьора Родриго ван дер Пут, включен в селекцията коледни филми на „Нетфликс“, разказва за един нетрадиционен Исус, който не се съобразява с никакви правила. В една от сцените той се връща при семейството си, за да празнува 30-тия си рожден ден и се оправдава, че е прекарал твърде много време в пустинята със своя интимен спътник Орландо. Образът на Дева Мария също не е каноничен – във филма тя е любителка на марихуаната.

Това нестандартно и непочтително отношение към библейските персонажи разгневи много от зрителите на стрийминг платформата. В сайта за петиции Change.org се появи призив филмът да бъде свален от „Нетфликс“ и създателите на 46-минутната комедия да бъдат привлечени под отговорност за обида към християните. До момента петицията е подписана от над 2 милиона души.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg