Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филмът, който няма да бъде видян един век

Джон Малкович и Робърт Родригез са създали „100 години“ – неговата премиера ще е през 2115-а

За проекта Джон Малкович е направил редица проучвания за футуризма, научната фантастика и дори представата за днешния ден отпреди 100 години.  - Филмът, който няма да бъде видян един век

За проекта Джон Малкович е направил редица проучвания за футуризма, научната фантастика и дори представата за днешния ден отпреди 100 години.

Много филми не откриват подходящата си аудитория с години. Джон Малкович и Робърт Родригез обаче стигат по-далеч. Двойката е създала филм, който няма да бъде видян един век. „100 години“ вече e позициониран в специална заключена изба в дома на Луи XIII в град Коняк, Франция – хранилище, което няма да бъде отворено преди 18 ноември 2115 г.

Авантюрата на Малкович и Родригез е част от рекламната стратегия покрай коняка „Луи XIII“, изключително луксозен алкохол, който отлежава 100 години, разказва британският „Дейли Телеграф“.

„Луи XIII“ е истинско доказателство за господството на времето. Ние се стремим да създадем произведение на изкуството, което изследва динамичните отношения на миналото, настоящето и бъдещето“, обясни изпълнителният директор на компанията производител Людовик дьо Плези.

По негови думи Малкович, който има две номинации за Оскар в категорията за поддържаща мъжка роля, е „най-великият актьор на своето поколение“. Затова и той бил поканен, заедно с Родригез, да реализира рисковата идея. За самия проект обаче се знае много малко. Самият режисьор казва просто, че филмът е „силно емоционално зареден“.

Присъствалите на специалната пресконференция за анонсирането на филма са получили и билети за неговата прожекция след сто години – които да предадат на своите наследници. Засега, филмът се пази в бронирана стъклена каса, която ще се отключи автоматично на 18 ноември 2115 г.

Към заглавието са пуснати три трейлъра – всеки представящ различна версия за бъдещето. Вместо да показват кадри от самия „100 години“ обаче, те се съсредоточават върху това каква ще е обстановката, когато някой открие филма след век.

За проекта Малкович е направил редица проучвания за футуризма, научната фантастика и дори представата за днешния ден отпреди 100 години.

„Някои от тях изглеждат странно точни, но разбира се, мнозинството са невъобразими – коментира той. – Смятам, че това какво ще е бъдещето, зависи преди всичко от самите нас.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС