Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филмът на Иван Ничев отпадна преди номинациите за „Оскар“

Няма ни сред деветте избрани в предварителния кръг

"Българска рапсодия" на режисьора Иван Ничев не влезе сред деветте селектирани филма, от които ще бъдат избрани петте номинирани за "Оскар" ленти. - Филмът на Иван Ничев отпадна преди номинациите за „Оскар“

"Българска рапсодия" на режисьора Иван Ничев не влезе сред деветте селектирани филма, от които ще бъдат избрани петте номинирани за "Оскар" ленти.

Родното предложение за „Оскар“ в категорията „чуждестранен филм“ отпадна преди номинациите. „Българска рапсодия“ на Иван Ничев, посветена на спасяването на българските евреи през Втората световна война, не влезе сред деветте, които ще продължат в следващия кръг, когато ще бъдат посочени петте номинирани продукции.

В сайта на Американската филмова академия са публикувани заглавията на лентите, избрани между първоначално разглежданите 83.

Вижте кои са:

Аржентина – „Wild Tales“, режисьор Damián Szifron

Естония – „Tangerines“, режисьор Zaza Urushadze

Грузия – „Corn Island“, режисьор George Ovashvili

Мавритания – „Tимбукту“, режисьор Aбдерахман Сисако

Холандия – „Accused“, режисьор Paula van der Oest

Полша – „Ида“, режисьор Павел Павликовски

Русия – „Левиатан“, режисьор Aндрей Звягинцев

Швеция – „Форс Мажор“, режисьор Рубен Остлунд

Венецуела – „The Liberator“, режисьор Alberto Arvelo

Номинациите за наградите „Оскар“ ще бъдат обявени на 15 януари 2015 г. на живо от Театър „Самюъл Голдуин“ в Бевърли Хилс. Церемонията по раздаването на отличията е на 22 февруари 2015 г. в Холивуд.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС