Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филмират роман на Захари Карабашлиев

Виктор Чучков-син започва снимки на „18% сиво“

Режисьорът Виктор Чучков-син е поканил за водещите роли в „18% сиво“ Руши Видинлиев и Доля Гавански. - Филмират роман на Захари Карабашлиев

Режисьорът Виктор Чучков-син е поканил за водещите роли в „18% сиво“ Руши Видинлиев и Доля Гавански.

Още един български роман ще излезе от полето на литературата и ще оживее на екрана. „18% сиво“ на Захари Карабашлиев е сред най-четените книги след промените у нас и един кинаджия се е наел ще я разкаже във филм – Виктор Чучков-син („Тилт“).

Жанрът на тази история е определен от Любен Дилов-син като екшън-носталгия. Сюжетът следва пътешествието на един българин от Мексико, през Америка до България през 90-те. Емигрант от собственото си минало, поел с торба марихуана по пътя…

В неговия образ ще влезе Руши Видинлиев, а женската водеща роля е поверена на Доля Гавански.

Гавански е родена във Варна, майка й е българка, а баща й – черногорец. Актрисата живее във Великобритания, играе в театъра, има участия в телевизионни сериали и в киното.

Снимките на „18% сиво“ започват в петък в бар „Кубо“ във Варна. Филмът е подкрепен финансово от Националния филмов център, Българска Национална телевизия, община Варна, немският фонд MDM и Сръбският филмов център.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС