Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филмите и сериалите, с които се разсейваме от мисълта за Ковид-19

„Мандалорецът“ оглавява Топ 20 на най-предпочитаните развлекателни франчайзи в Америка

През последните 2 години американската публика е търсила най-много заглавия с участието на Тор 
 от „Отмъстителите“ (вляво) и мандалореца от „Мандалореца“. - Филмите и сериалите, с които се разсейваме от мисълта за Ковид-19

През последните 2 години американската публика е търсила най-много заглавия с участието на Тор от „Отмъстителите“ (вляво) и мандалореца от „Мандалореца“.

Сериалите „Мандалорецът“ и „Странни неща“ и филмовата поредица „Отмъстителите“ на „Марвел“ са фаворити на зрителите по време на коронавирусната пандемия, сочи ново проучване сред американската аудитория. „National Research Group“ е имало за цел да  открие кои са най-търсените заглавия.

Тези филми и сериали са най-предпочитаният начин за отпускане на мислите за Ковид-19, но и в по-нормални времена – проучването обхваща 2019 и 2020 г. Проведени са над 350 хил. интервюта относно 700 развлекателни франчайза. Целта е да се открият онези продукции, които са най-вдъхновяващи, смели и успяват да предизвикат размисъл у масовата публика.

Джон Пен, директор на „National Research Group“, коментира резултатите от проучването:

„Потребителите са готови развлекателните франчайзи да навлязат във важни културни теми и да създадат нова реалност – такава, в който оптимизмът, разнообразието и любопитството ни обединяват, вместо да ни разделят“.

„Дисни“ и „Марвел“ доминират в Топ 20 на разлекателните франчайзи. 70% от заглавията в списъка са техни продукции – филми, сериали и видеоигри. Американската публика в момента предпочита да гледа сериала „Мандалореца“ от вселената на „Междузвездни войни“, сред останалите търсени заглавия са „Отмъстителите“, „Черната пантера“, „Пазители на галактиката“, „Железния човек“ и др. от каталога на „Марвел“.

Топ 20 на най-търсените заглавия

 1. „Мандалорецът“
 2. „Отмъстителите“
 3. „Странни неща“
 4. „Джон Уик“
 5. „Черната пантера“
 6. „Пазители на галактиката“
 7. „Вещерът“
 8. „Озарк“
 9. „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“
 10. „Черната вдовица“
 11. „Дедпул“
 12. „Тор“
 13. „Железния човек“
 14. Mario Bros. (видеоигра)
 15. „Играта на играчките“
 16. „Доктор Стрейндж“
 17. „Спайдърмен“
 18. „Коко“
 19. „Цар Лъв“
 20. „Хамилтън“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС