Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Филмов взрив в центъра на Лондон (видео)

Каскада с двуетажен автобус свари местните жители и туристите неподготвени

По официални данни каскадата е част от сцена в „Чужденецът“, в който ще участват Джеки Чан и Пиърс Броснан. - Филмов взрив в центъра на Лондон (видео)

По официални данни каскадата е част от сцена в „Чужденецът“, в който ще участват Джеки Чан и Пиърс Броснан.

Двуетажен автобус се взриви в движение на мост в централната част на Лондон. Инцидентът, стреснал стотици хора в района, защото го помислили за терористичен акт, всъщност е просто каскада от холивудски филм с Джеки Чан. За която обаче обществото не е било предупредено…

Децата в близкия парк са били „ужасени“, каза писателката Софи Кинсела, която е била свидетел на експлозията в неделя сутринта.

„Хей, кинаджиите, следващия път, когато взривявате автобус на мост в Лондон, може би е добре първо да ни кажете, за да не са децата в парка толкова ужасени – написа Кинсела в Туитър. – Самата аз бях ужасена. Изглеждаше много истинско.“

По официални данни каскадата е част от сцена в „Чужденецът“, в който ще участват освен Чан, и Пиърс Броснан.

Депутатът от Консервативната партия Найджъл Хъдълстън е направил дори видео на случилото се. Според него „мащабът и реализмът на взрива са притеснили много хора“.

„Някой уплашен от експлодиралия бус на Ламбет бридж в момента? – написа в Туитър политикът. – Беше само за филм.“

Много потребители на социалните мрежи пък си спомниха заради случая и атентатите от Лондон от 7 юли 2005, известни като 7/7. При тях, в серия от бомбени атаки, загинаха 56-ма души.

London bus explodes in stunt for new Jackie Chan film

Posted by The Independent on Sunday, February 7, 2016

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg